Gellerupparken har ikke fået reglerne for vedligeholdelse af lejligheder helt på plads endnu.
Det var udfaldet af afdelingsmødet, hvor flertallet stemte for et nyt sæt regler, men hvor ordstyrer Keld Albrechtsen samtidig sagde, at det er usikkert, om de nye regler må gennemføres.
Det skal Aarhus Kommune som tilsynsmyndighed afgøre.
Der har i længere tid været uenighed om, hvor detaljeret reglementet skal være, og om der bør være et midtvejssyn, så man holder lejeren orienteret, hvis det skønnes dyrt at sætte lejligheden i stand.
Afdelingsmødet vedtog også i april et nyt reglement, men siden har der været diskussioner mellem driften og afdelingsbestyrelsen om, hvordan det skulle administreres. Næstformand Abdinasir Jama Mohamed sagde, at der har været mange møder, men de er ikke nået til enighed med driften og administrationen.
Afdelingsbestyrelsen mener, at håndhævelsen af reglementet fra april er urimeligt skrap. Eksempelvis kan man ikke få rekvisition – eller refusion for udlæg – hvis der er lavet noget et andet sted i lejligheden, der ikke er i følge det nuværende reglement.
Keld Albrechtsen: ”Hvis I vedtager, at boligforeningen ikke må se på lejlighederne, mens lejeren bor der, kan det blive dyrt for boligforeningens fælles dispositionsfond, som skal betale eventuelle regninger for misligholdte lejligheder, hvis lejeren ikke kan betale.”
Afdelingsbestyrelsen satte dog sit forslag til afstemning og fik det vedtaget. Men det kan altså ikke godkendes, før det har været omkring tilsynsmyndigheden, som kan kræve ændringer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.