Politibetjentene i Aarhus Vest har håndteret sommerens bandekonflikt rigtig godt, og beboerne har kunnet føle sig trygge – i hvert fald så meget, man kan under en konflikt, hvor der har været skudepisoder mellem to rivaliserende grupper.
Derfor rejste en beboer – Chadi Ali Kayed – sig op under Samvirkemødet, mens politikommissær Jens Espensen gjorde rede for sommerens "tryghedsbarometer" i Gellerup. Chadi startede en klapsalve ad Jens Espensen
"Det er første gang i mine 32 år i Gellerup, jeg har oplevet, hvordan politiets indsats har kunnet gøre os virkelig trygge. Det er kæmpestort," sagde han.
Politiet kom på få minutter
Tilsvarende sagde fritids- og ungdomsleder Anders Glahn, at når der opstod en eller anden situation i sommerens løb, så stod politiet der få minutter efter og gjorde, hvad der skulle gøres. Det har beboerne været meget tilfredse med. Glahn, som er med i beredskabet i Gellerup, var meget imponeret over dette politiarbejde.
For politiet har opbakningen borgerne, boligforeningen og politikerne været til stor gavn. Jens Espensen tog forsamlingens ros til sig, men bemærkede også, at sommeren har givet en meget stor afdspadseringspukkel, foruden god hjælp fra nabodistrikter. Desuden er der en bunke andre politisager, som er havnet lagt lidt i skyggen af bandekonflikten. Men den bunke skal der arbejdes med nu, sagde han.
Skal arbejde med de yngre
Mange bandemedlemmer er varetægtsfængslet, og mange våben og veste er beslaglagt.
"Sommeren har været ret stille, når vi ser bort fra konflikten. Men vi kan se, at vi skal arbejde med de lidt yngre i området, for der har været nogle episoder omkring kirken, hostel og andre steder. Det skal vi have styr på," sagde Jens Espensen.
Anmeld afpresning!
Bandekonflikten har handlet om det kriminelle marked omkring især hash, men også andre ting. Der har også været noget fremme om afpresning. Her lød en klar opfordring fra Espensen:
"Hvis nogen afpresses til at betale for beskyttelse, er det et skråplan, som man ikke bare kommer ud af. Det skal I fortælle om til os, for det slår vi hårdt ned på."
Ingen ved, om bandekonflikten er overstået, selv om det ser ud til, at de udefrakommende kriminelle i Loyal To Familia har mistet terræn.
Når de fængslede kommer ud igen, vil man i politiet stå parat, hvis konflikten blusser op igen, pointerede han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.