Et par minutter i midnat natten til fredag kunne en glad Allan Fisker slå lågen i til den store 40 fods container, der i løbet af dagen var blevet fyldt op med 1633 banankasser.
Fra klokken fem om morgen torsdag har den over 70-årige klunser været i gang med at slæbe kasser op fra kælderen under blokken på Gudrunsvej. De mange banankasser har Allan også selv stået og sorteret og pakket med indhold; tøj, sko, tasker, køkkenudstyr og legetøj. Et kæmpe arbejde, som hidtil primært har været  til glæde for et børnehjem i Letland.
Historien om Allan, der via sin nødhjælp har været med til at drive et børnehjem i Rige, fik allerede tilbage i 2001 aarhusianerne til at kåre Allan som den allerførste Årets Østjyde. 
Drosler ned
Igennem 15 år har Allan Fisker haft en støtteforening, der været med til at koordinere indsamlinger og samle støttebeløb, der har kunne betale omkostningerne ved at få sendt containerne med nødhjælp til Riga af sted. Men i forbindelse med, at Allans kælderlokale snart skal rømmes på grund af renoveringen af blokken på Gudrunsvej, så har Allan besluttet, at det også er på tide, at han begynder at tage den lidt med ro. Så i Riga har børnehjemmet nu fået at vide, at dette desværre er den sidste container, der bliver sendt af sted, og støtteforeningen har nedlagt sig selv.

Klunser på Toveshøj
Allan er for tiden i gang med at flytte sine klunseraktiviteter op til Toveshøj, hvor han har fået en erstatningskælder. Og han håber også snart at få en lejlighed i afdelingen, når han på et tidspunkt snart skal genhuses.
For selv om det nu er slut med at sende de store containere af sted til Riga, som vil Allan fortsat gerne samle og sortere tøj og andre gode sager, der kan genbruges, men fremover bliver de fleste af kasserne i stedet sendt af sted til  Ukraine, fordi at der er andre muligheder for at få hjælpen bragt frem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.