Fra Studenterhus Aarhus til Gellerup; Fra Gellerup til Universitetet: Hvad er egentlig Gellerups potentiale for studerende, og hvad kan de studerende gøre for Gellerup?
"A view Festival – Gellerup i Studenterhuset" kigger på dette med et nysgerrigt blik. Den ser både ind i den mulige fremtid, og på hvad der tilbydes i dag. "A view…" er en ny årlig kulturfestival og lægger ud med Gellerup og med denne begrundelse:  
"I år har vi fokus på Gellerup, fordi denne del af Aarhus er under enorm udvikling, men som i sig selv, helhedsplan eller ej, har en stærk kunst -og kulturprofil."
3. og 5. oktober er festivalen i Gellerup med litteratur, mad og vandretur – resten foregår i Studenterhuset. Programmet er interessant for både studerende og andre beboere i Gellerup.
Alle arrangementerne handler om Gellerups mange muligheder. Helhedsplanen giver muligheder og platforme til at blande sig og lære mere om hinanden.
Potentiale  til meget mere
"Gellerup har potentiale til meget mere," siger projektleder Cecilie Kragesteen Eickworth fra den frivillige kulturgruppe, med udspring i Studenterhus Aarhus.
 "I stedet for at de studerende tager til Aarhus C, hvad enten det er i deres fritid eller studierelateret, kan Gellerup blive en bydel med sit eget centrum. Og dermed også et fungerende lokalmiljø for studerende. Side om side med de lokale beboere. Og ligefrem tiltrække andre fra de omkringliggende dele af Aarhus. Den udvikling er allerede i gang. Dét er hvad vores Festival vil sætte fokus på. Billedligt talt at flytte Studenterhuset ud i Gellerup. Og Gellerup ind i Studenterhuset."
Et centrum i sig selv
"Vi vil gerne være med til at fortælle om den side af Gellerup, der overskygges af mediernes fordomme og uvidenhed. Nemlig al den kultur der udfolder sig i Gellerup, og ikke mindst hvad området fremover vil kunne tilbyde.
Gellerup har og får så mange faciliteter og muligheder. Kunst og kultur trives allerede i Gellerup. Og i fremtiden, hvis Helhedsplanen lever op til sit navn, bliver Gellerup et centrum i sig selv. For studerende og lokale. Kulturen flyttes ud i nye kraftcentre. Som "A view Festival – Gellerup" prøver ikke bare at belyse, men også hjælpe på vej. Nu og i fremtiden. "A view" drejer sig også om at knytte varige forbindelser. Mellem studerende og de lokale beboere,” siger Cecilie Kragesteen Eickworth.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.