De unge i 7.-9. klasse stemmer i denne uge til Børn- og Unge-Byrådet. I Gellerup er fire unge stillet op til de to ”Gellerup-pladser”, så der bliver kampvalg. Det er godt og skaber yderligere interesse for demokratiet.
Sidste år kom stemmeprocenten op på hele 86 procent i gennemsnit for Tovshøjskolen og Lykkeskolen – det var rekord i hele Aarhus.
Det er meget imponerende og vidner om et flot engagement ikke kun hos de opstillede, men også hos de unge generelt.
Mariam Al-Jaal og Bader Aziz har det seneste år repræsenteret Gellerup. Bader Aziz fra Tovshøjskolen sagde for et år siden: ”Jeg er god til at diskutere. Det gør vi rigtig meget i skolen.” Og Mariam Al-Jaal fra Lykkeskolen holdt eksempelvis grundlovstale i år, hvor hun hyldede grundlovens bestemmelser om demokrati og ytringsfrihed.
De unges interesse varer ved. 26 unge dukkede op i september, da UngiAarhus inviterede til intro-møde i Børn- og Ungebyrådets baggrundsgruppe. Det betyder, at et stærkt netværk af lokale unge danner bagland for de to valgte – plus suppleant – i de unges demokratiske organ.
Anderledes ser det ud for de voksnes valgdeltagelse. Trods kampagner om at hæve stemmeprocenten faldt stemmeprocenten på valgstedet i Globus1 fra 76,2 ved folketingsvalget i 2011 til 64 procent ved folketingsvalget i 2015.
Kære beboer i Gellerup: lad dig inspirere af de unge i Gellerup, når der 21. november er valg til Aarhus Byråd og til Regionsrådet i Region Midtjylland. Der er mere fremtid i de unge politikerspirer end i mørke kræfter, der advarer folk imod at stemme til demokratiske organer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.