Ungdomsskolens store mødelokale er stuvende fuld af glade og forventningsfulde unge, da UngiAarhus Gellerup-Toveshøj holder valgfest for de lokale kandidater til dette skoleårs Børne- og ungebyråd.
I løbet af uge 40 foregik valghandlingen på skoler i hele Aarhus. I Gellerup Toveshøj var det de ældste elever på henholdsvis Tovshøjskolen og Lykkeskolen, der brugte deres demokratiske stemme. Her var gengangeren fra sidste skoleår Bader Abdel Aziz den helt store vinder med 54 procent af stemmerne. De to debutanter, Ayan Sharif og Dima Agha, fik plads som henholdsvis medlem og suppleant i Børne- og ungebyrådet.

Mærkesager og eget ansvar
Alle tre ser frem til at få indflydelse og indblik i politisk arbejde.
"Det er rigtig sjovt at være med, fordi jeg godt kan lide at diskutere med andre unge, jeg ikke kender i forvejen," forklarer Bader Abdel Aziz.
"Jeg tror, det bliver spændende at være med til at gøre en forskel for Aarhus," siger Dima Agha.
"Det er også en god mulighed for at komme ud og møde unge fra andre steder i Aarhus," supplerer Ayan Sharif.
Op til Børne- og ungebyrådsvalget har de tre politikerspirer været samlet til idéudvikling af mærkesager. Blandt andet kunne de godt tænke sig at arbejde for bedre skoler med mindre mobning, renere toiletter, madpakkepolitik, mobiltelefoner væk i timerne, kortere skoledage og billigere madordninger. Og ikke mindst dialog om, hvor grænsen går mellem politiske beslutninger og ens eget ansvar for eget liv og skolegang.

Stort politisk bagland
Foruden medlemmer og suppleanter har hvert valgområde i Aarhus en såkaldt baggrundsgruppe, der består af lokale unge, der fungerer som politisk bagland til de lokale ungdomsbyrådsmedlemmer. Igen i år ser Gellerup-Toveshøj ud til at få en stor baggrundsgruppe med mere end 20 unge fra 7., 8. og 9. klassetrin.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.