Onsdag den 25. oktober blev den årlige uddannelsesmesse i Gellerup afholdt. Arrangementet foregik i City Vest.
Der kom en hel masse nysgerrige unge fra forskellige skoler og klasser. De unge gik hurtigt i gang med at stille repræsentanterne fra de forskellige uddannelser en masse spørgsmål om netop deres uddannelser, for at blive klogere på den store uddannelsesjungle.
En af de mange unge, der var mødt op, var Nasri Hassan. Nasri går i 9. klasse på Lykkeskolen og årsagen til, at hun i dag dukkede op var for at finde ud af, hvad hun vil efter gymnasiet. Hun er nemlig rimelig afklaret med, at hun vil på gymnasiet efter folkeskolen, da det for hende er det oplagte valg, da alle hendes søskende har gået på gymnasiet. Men det store spørgsmål for hende er, hvad hun vil derefter. Umiddelbart vil hun gerne være læge, men det skifter ofte.
”Lige nu vil jeg rigtig gerne uddanne mig som læge, men det har ikke altid været sådan. Sidst ville jeg gerne lærer,” siger Nasri og trækker på smilebåndet.
Se videoklip i bunden af artikel med test af en læges reflekser.
‘Dumt at lade være’
Nasri har været til uddannelsesmessen to gange tidligere og har fået noget ud af det alle gangene, hun har været der. Hun synes, at det er en rigtig god mulighed at komme til uddannelsesmessen, og lidt dumt at lade være, da man får meget vigtig og god information af alle de fremmødte studerende, der nærmest kan betragtes som rollemodeller for de unge.
(Foto: Ulla B. Jørgensen)
"Jeg ved ud fra min egen omgangskreds, at vi unge rigtig ofte er i tvivl om, hvad vi vil i fremtiden. Dette arrangement giver os muligheden for at blive lidt klogere på, hvad der egentlig er at vælge imellem – for der er en hel masse, som vi måske aldrig har hørt om før.”
Efter sit besøg på uddannelsesmessen fik hun spørgsmålet, om hun var blevet en smule klogere på, hvad hun ville efter gymnasiet:
”Efter jeg har hørt om medicinuddannelsen, har jeg fået endnu mere lyst til at blive læge, så det er umiddelbart fremtidsplanen.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.