Aarhus Kommune vil forstærke jobindsatsen i Gellerup. Derfor inviterer man i de næste to uger arbejdsløse til i alt fire cafeer, der skal være med til at skabe konkrete jobs. Se de fire cafeer i boksen til højre.
Beskæftigelsesforvaltningen vil gerne være mere tilgængelig og synlig i Gellerup og vil derfor undersøge, om der på forskellige tidspunkter og forskellige steder kan ’poppe’ en jobcafe op, så kan det give et plus til den indsats, som allerede findes.
Det nye projekt hedder ’Job’Op’ og byder i starten på fire små cafeer. Fire steder inviteres fire forskellige målgrupper, som fodres med informationer om deres muligheder – og på nogle af dem er der måske endda nogle konkrete jobs at søge.
Udviklingskonsulent Hanne Marklund forklarer:
”Sammen med lokale aktører vil vi forsøge at få fat i en bred målgruppe og fortælle om vores indsats. Det er et pilotprojekt, og vi vil gerne samle erfaringer til, hvordan vi bedst laver popup-aktiviteter fremover. Og hvordan vi bedst informerer fra gang til gang om, hvor vi laver noget.”
En af tankerne er at udnytte Gellerups store forandring gennem den fysiske helhedsplan, og bakke op om planens grundtanke om at få beskæftigelsen op.
Lokalt engagement
Beskæftigelsesforvaltningen satser på det lokale engagement og har blandt andet derfor hyret en lokal beboer, Faisal Mohamed, til at være projektmedarbejder. Han sørger for, at borgerne bliver inddraget, lave aftaler med de enkelte popup-steder og så videre.
De fire første gange er interessante – og derfor er rådmand Thomas Medom og beskæftigelseschef Vibeke Jensen med på henholdsvis tre og to cafeer for at åbne, besvare spørgsmål og lytte til folk. Desuden kommer de relevante fagpersoner og jobkonsulenter til de enkelte cafeer.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.