Hvert fjerde år er der kommunalvalg til Aarhus Byråd, og den 21. november 2017 er det atter tid til at sætte sit kryds. Står det til en Toveshøj-borger, så skal der mere oplysning til, så stemmeprocenten kan gå i vejret.
Kommunalvalget er en oplagt mulighed for at få indflydelse, da kommunalbestyrelsen i store træk bestemmer, hvad der sker i Aarhus og ikke mindst Gellerup. Desværre har det de seneste år vist sig, at færre og færre vælger at stemme til kommunalvalget. Hvad tænker de lokale selv kan være årsagen til, det manglende engagement til kommunalvalget? Spørger man 30-årig Claus Pedersen fra Toveshøj, mener han at omtalen op til valget godt kunne optimeres.
”Man kunne måske få det blæst lidt mere op. Vise at det er der, fordi der er faktisk en del folk, der ikke ved at der er et kommunalvalg, indtil de får noget ind i dørsprækken, og så tænker de ikke så meget over det”.
Personligt sørger Claus selv for at stemme, da demokratiet ifølge ham ikke ville virke, hvis folk ikke stemte. En væsentlig grund til, at folk i Gellerup måske vælger at undlade at stemme kan være, at de føler sig overset af politikkerne, og Claus synes da også, at politikkerne kunne gøre lidt mere, for at vise noget engagement i området.
”Vi kan jo se, at de er i gang med at gøre noget (peger på de nye bygninger, der er ved at blive bygget foran Bazar Vest og som er en del af helhedsplanen), men de kunne godt vise, at de rent faktisk er involveret i området. Måske kunne de starte med at holde en valgdebat herude, så de kunne svare på spørgsmål og høre, hvad folk herfra har at sige.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.