På vælgermødet i aftes kom Socialdemokraten Hüseyin Arac med et løfte på egne, men også på borgmesterens vegne, om Gellerups moske, som ellers strandede sidste forår:
"Kom med finansiering og placering, så behandler vi det som en byggesag."
Da en af moskeens initiativtagere, Walid Mahmoud, gjorde opmærksom på, at både finansiering og placering allerede en gang har været på plads, men blev fejet af bordet af byrådet, fordi borgmesteren "så noget i fjernsynet", svarede Arac:
"Jeg håber, at det nye byråd sætter sig sammen og gennemfører projektet. Det kan jeg garantere på borgmesterens og partiets vegne." Arac understreger over for gellerup.nu, at han mener, at det skal være et helt nyt projekt, da det tidligere projekt er "dødt", som han formulerer det.
Men det er nye politiske toner i en langvarig sag, som mange ellers mente var dømt ude i lang tid. Men ifølge Socialdemokratiets Arac behøver det altså ikke tage så lang tid.
Løftet faldt på foreningernes vælgermøde, som havde mange lokaler emner på dagsordenen. Desværre fandt kun ca. 30 vej til vælgermødet, men debatten var livlig og nogle gange skarp.
C: Nej tak til moske
Ali Aminali, De Konservative, var ene om at sige, at "…vi synes ikke, at vi skal have en moske. Lad os først vurdere, hvad der sker i Grimhøjmoskeen."
Dansk Folkepartis Knud Mathiesen var gået på det tidspunkt, men han ville efter al sandsynlighed have sagt det samme. Men de øvrige sagde på forskellige måder, at når der er religionsfrihed, skal muslimerne have mulighed for at bygge en ordentlig moske.Stærkest formuleret af Peter Iversen, Enhedslisten, som kaldte byrådets hidtidige holdning for sørgelig og diskriminerende. 
Vælgermødet var omkring emner som integration og parallelsamfund, jobskabelse, palæstinensernes sag, helhedsplan, kvindesvømning og mere. Disse emner kan du læse om senere i dag i næste artikel fra vælgermødet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.