Hvad sker der, når en person eller forening får en ildsjælepris? Det spurgte Samvirket tre prismodtagere om og bad dem stille op til kvartalsmødet og fortælle, hvordan prisen påvirkede deres arbejde. 
Det gjorde de så i tirsdags, hvor næsten 50 deltager lyttede til deres små historier.
Afif Abdallah og budi Abu Daoud fra ACFC fortalte, hvordan klubben har haft en positiv udvikling igennem en årrække. Klubben har tidligere været nomineret til flere priser og fik for få år siden 400.000 kr. af DBU til at anlægge en multibane.
"Vi er ikke en rig klub, men vi er rige på frivillighed. Og sammen med andre foreninger i området kan vi lave noget stort, bare vi giver en hånd til hinanden. Eksmpelvis, når somaliske foreninger holder en festival, eller vi kan lave klubsamarbejde med AKF," sagde Afif Abdallah.
Han fortalte, at klubben i dag har 154 aktive mellemmer og 12 hold i turnering. En del spiller volleyball, og foruden det sportslige står klubben bag mange sociale arrangementer.
I de seneste år er flere og flere piger kommet med. Forældrene har ikke længere så mange fordomme om, at piger ikke må dyrke sport. Ved den seneste DBU-fodboldskole var der lige mange piger og drenge.
Afifs makker, Abudi Abu Daoud, der er tidligere spiller og nuværende frivilig, nævnte, hvordan ACFCs arbejde også virker kriminalpræventivt. Klubben udfører også her et vigtigt arbejde, sagde han.
Bag om Blokken
I 2014 fik projekt Bag om Blokken den kriminalpræventive pris, og fra gruppen var Israa Maarouf og Elsebeth Frederiksen på scenen for at fortælle om projektet.
I 2013 (hvor billedet herover er taget) inviterede Gellerup resten af byen til at komme med på vandringer i Aarhus Festuge, og projektet var med til at sætte området i et bedre lys. Projektet fortsatte i 2014 som "Beboerguider" under den boligsociale helhedsplan, og det har været et meget rost projekt, som stadig fungerer med rigtig mange guidede ture for virksomheder, institutioner og alle mulige andre.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.