"Har vi nu stole nok," spørger Tina Brammer Kristensen fra ungdomsskolen lettere bekymret ud i kantinen på Tovshøjskolen. Børn og voksne strømmer ind for at deltage i den hidtil største OCN-fest, hvor hele 168 læringsbeviser ligger klar til uddeling.
Der er lige stole nok til alle, og ind ad døren sammen med de andre kommer en høj mand i gallaunifom.
Jamen, det er jo Jens Betjent…! Ham plejer vi at se i den lettere politiuniform med skjorteærmer, walkietalkie og pistol, men i aften er det stadstøjet. Jens Espensen skal holde festtalen og uddele læringsbeviser til de mange børn og unge – ja også voksne denne gang.
Fritids- og ungdomsleder Anders Glahn fløjter sig til ro og byder velkommen.
"Det er den største fejring nogensinde af unge, der får OCN-beviser, og det er jeg meget stolt af. Byd velkommen til Jens, som vi ved har et stort hjerte for børn og unge. For børn og unge er jo vores fremtid, og det er jer, der skal fejres," understreger han.
Jens Espensen tager stafetten i sin tale til de unge:
"Er der noget, jeg går ind for, er det dygtige unge mennesker. Det er sådan noget som de her kurser, der giver jer rygrad."
Om det usædvanlige antræk bemærker han:
"Nu kører jeg på 10. år som politimand i Aarhus Vest, og det er første gang, jeg har dette tøj på. For hvis jeg ikke skulle have gallauniformen på i dag, ved jeg ikke hvornår det skulle være!"
Og så er der uddeling. De unge kaldes op i de kursushold, de har gået på. Jens Espensen deler beviserne ud, og ved bordet får de en rose og en blå OCN-t-shirt udleveret. Det er ikke alle unge, der er mødt op, men så må de få beviset ved en anden lejlighed.
Svømning og førstehjælp
Børnene og de unge havde dygtiggjort sig i blandt andet:

  • Ungebyråds-arbejde
  • cykelværksted
  • robusthed
  • svømning
  • madlavning
  • klubindretning
  • førstehjælp

For første gang havde de voksne i ungdomsskolen og klubberne også selv været på OCN-kursus, nemlig i førstehjælp.
Da det store fællesbillede er taget, bliver det tid til kaffe, kage og sodavand. Og til en snak ved bordene, inden man går hvert til sit, dygtigere end sidst man mødtes. Og alle har trykket hånd med en person i gallauniform. Det er alligevel ikke hver dag, man oplever sådan noget.  
Selfie med Jens Betjent!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.