Blandt byens mange røde valgdistrikter skal man udenfor Ringvejen for at finde det rødeste distrikt – nemlig til Gellerup.
Ved kommunalvalget 21. november stemte 81,8 procent af Gellerups vælgere på de partier, der har aftalt flertals-konstituteringen i byrådet, og det er Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.
Om man vælger at kalde De Radikale for et rødt parti, er en anden sag. Men det er et faktum, at De Radikale blev de lokale sejrherrer i Gellerup, idet partiet lokalt steg med 3,2 procent – i kontrast til et mindre fald i Aarhus som helhed. Rabih Azad-Ahmad er stadig meget populær i Gellerup, selv om han er flyttet fra området.
Mindre godt gik det for Socialdemokratiet, der gik 2,6 procent tilbage.
Tilbage gik også Venstre og Enhedslisten ved valgstedet i Gellerup.
SF havde et godt valg i Gellerup. Fadi Kassem, der arbejder på Kontaktstedet i Gellerup, var i øvrigt lige ved at få en plads i byrådet, da han fik tredjeflest personlige stemmer. Til gengæld bliver han suppleant til byrådet.
Dansk Folkepartis Knud Mathiesen bor lige uden for Gellerupparken, på Sigridsvej, og han blev genvalgt. Lokalt gik partiet tilbage med 1,1 procent.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.