Det blev arkitekterne fra lokale Schmidt, Hammer Lassen, der vandt opgaven med at bygge et nyt Sports- og Kulturcampus midt i Gellerup. 
"Det er fantastisk. Det er jo et meget specielt projekt med en masse involverede. Vi tror den nye Sports- og Kulturcampus kommer til at gøre en forskel i området," jubler Trine Berthold fra Schmidt Hammer Lassen Architects.
Kunstgræsbanen bliver lejet ud, og der kommer klubber fra hele jylland for at spille på den.
Schmidt Hammer Lassen håber, at det nye campus bare forstærker den tendens:
"Det bliver bare endnu mere. Kunstgræsbanen får et hus og bedre forhold," fortæller Trine Berthold (billedet). 
Sports- og Kulturcampus bliver hjemsted for Gellerup Bibliotek, Gellerupparkens Beboerhus, Gørglerskolen, Cirkus Tværs, ACFC og Klatreklubben. Men der kommer også til at ske en masse andre ting både ude og inde ifølge arkitekterne:
"Skolerne er der i dagtimerne. Mange af klatrerne kommer udefra byen. Det bliver aldrig et dødt sted. Vi har taget alting ned i øjenhøjde, så de der sidder indenfor kan følge med i hvad der sker udenfor og omvendt."
Verdensbad – nyt eller renoveret
Verdensbadet er dog ikke helt på plads endnu. Enten skal det gamle Gellerupbad gennemrenoveres, eller også skal der bygges en helt ny svømmehal. Det er endnu ikke bestemt og på arkitekternes prospektbillede kan man stadig se det gamle Gellerupbad i baggrunden.
SHL skal tegne projektet færdigt sammen med MASU Planning, Loop Architects og COWI.
Nu går byggeriet snart i gang, og det kommer til at vare indtil 2021, hvor Sports- og Kulturcampus forventes klar til brug.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.