Gellerup Cup er blevet et hit blandt unge, der melder sig som frivillige til turneringen for at give børn gode oplevelser og selv lære noget.
Gellerup Cup har i snart 25 år samlet fodboldglade børn og unge i stort set alle ferier året rundt. Turneringen blev tidligere primært drevet af frivillige lokale mænd og fædre til de børn, der spillede på banerne. Men sådan er det ikke helt længere. For børnene fra dengang er blevet store – og nu tager de selv initiativet og bidrager til at få den populære fodboldevent til at rulle sammen med arrangørerne, UngiAarhus’ klubber i Gellerup, fodboldklubben ACFC og Get2Sport under Dansk Idrætsforbund.
"Jeg elsker fodbold! Og så synes jeg både, det er skægt og vigtigt at være med til at give børn nogle gode oplevelser," forklarer Najin, der er i gang med sit fjerde år som frivillig ved Gellerup Cup.
Hendes opgave er at byde spillerne velkommen og sørge for indskrivning, og hun har sammen med et par andre ansvaret for, at den store flok af piger ved turneringen har det godt og ved, hvad de skal hvornår.
Najin er også fodboldtræner hos ACFC i sin fritid ved siden af gymnasiet, hvor hun går i 3.g.
"Det er ikke kun i skolen, jeg lærer noget. Jeg lærer også rigtig meget her og til fodbold om at have og tage ansvar," smiler Najin.
Udfordrende og sjovt
To af hendes kolleger ved Gellerup Cup er Ibrahim og Walid. De fungerer blandt andet som dommere under turneringen.
"Det er fedt at være med. Det er udfordrende, og jeg lærer for eksempel, hvordan man tackler konflikter mellem spillerne på banen. Jeg synes, jeg er en fair dommer," siger 13-årige Ibrahim.
"Jeg kan godt lide at hjælpe til her, fordi jeg ved, at Gellerup Cup er med til at holde børn og unge væk fra gaden," tilføjer Walid på 15, som indtil nu har været frivillig her tre gange.
Det er især opgaven som dommer, der er populær blandt de unge frivillige. For en del handler det om at få en masse erfaring, inden de melder sig til et af DBUs dommerkurser. En af dem, der har været på sådan et, er Mamoud. Han er dommeransvarlig ved denne vinterferie-udgave af Gellerup Cup, som foregår i Globus1.
"Det er bare sjovt at være med. Og jeg kan se, at børnene hygger sig. Det kan jeg godt lide," siger Mamoud, der ligesom Najim også er fodboldtræner i ACFC i fritiden – og som ligesom stort set alle sine frivillige turneringskolleger er eller har været ivrige fodboldspillere siden barndommen.
Mamoud er dommeransvarlig. Foto: Stine Pedersen
Fælles om opgaverne
I løbet af de to dage, vinterferiens Gellerup Cup 2018 foregår, er der mellem 25 og 30 unge, der møder op i Globus1 for at hjælpe til.
"Der er nogle få, der har en fast opgave. Ellers skiftes de til at være dommere, sidde ved informationsbordet, sælge mad, rundere for at sikre en god stemning, og så videre. Vores frivillige er i mange forskellige aldre, så vi sørger selvfølgelig for, at opgaverne passer til dem, og hvad de kan," siger Mahmoud ’Mac’ Hammad, der koordinerer de frivilliges opgaver til Gellerup Cup, og som desuden er klubmedarbejder i Gellerup og frivillig i ACFC.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.