En danse- og debatgruppe under navnet ”Black Top Team” vinder en af Muskelvindfondens Plads Til Forskelle-priser. Gruppen består af drenge fra Gellerupparken i Aarhus, som ambitiøst arbejder for at nedbryde fordomme og dermed skabe plads til forskelle. Prisen bliver overrakt af rapperen Liam O´Connor (L.O.C.), som selv har været med i Black Top Team, da han var upcoming rapper i Aarhus.

Danse- og debatgruppen ’’Black Top Team’’ vinder en af Muskelsvindfondens Plads til Forskelle-priser. Initiativet er udvalgt, fordi gruppen skubber til samfundets fordomme om drenge fra ”ghettoområder”, og giver samtidig drengene en anden selvforståelse. Prisen er på 15.000 kr. og skal bruges til at afholde danseopvisninger og debatter rundt om i Danmark, for på den måde at støtte op om deres mission om at nedbryde fordomme. Pengene er indsamlet på Grøn Koncert i 2017 i et samarbejde mellem Muskelsvindfonden, popgruppen Scarlet Pleasure og tøjmærket Selected.

”Black Top Team” består af syv 16-18- årige drenge med indvandrerbaggrund fra beboelsesområdet Gellerup ved Aarhus. Via debat og danseopvisninger kommer de i dialog med andre danske unge, som ikke har samme baggrund som dem og forsøger derved at bygge bro imellem unge og fjerne fordomme. De besøger fortrinsvis skoler, klubber og foreninger men også virksomheder.

Medlem af Muskelsvindfonden, Antoinett Vebel Pharao, har indstillet gruppen til prisen:
– Det er dejligt at se det arbejde de unge putter i at nedbryde fordomme om dem selv og andre unge i Gellerup. Jeg ved selv, hvor svært det kan være at gå forrest i forhold til at ændre andres syn på een. Derfor synes jeg, at Black Top Team fortjener at blive anerkendt samt at modtage en lille økonomisk håndsrækning, som kan hjælpe dem med at udbrede deres budskab om plads til forskelle, siger hun.

Lisbeth Koed Doktor, formand for Muskelsvindfonden, var med til at overrække prisen. Hun siger:
– Der er mange grupper i samfundet, som der ikke altid er plads til andre steder blandt andet pga. fordomme. Black Top Team er et godt eksempel på, hvordan man selv kan forsøge at skabe plads til forskelle ved at tænke anderledes, bruge sine talenter og have mod til at stille sig op og gå forrest. Det er inspirerende, og det går godt i tråd med Muskelsvindfondens arbejde om at udbrede Plads til Forskelle, og derfor er vi stolte af at kunne støtte dem i deres initiativ med denne pris.

Black Top Team siden 1994
Konceptet omkring Black Top Team har eksisteret siden 1994, og blev startet af en ung psykologistuderende, Jens Winther. Han samlede en gruppe indvandrerdrenge i én fælles kamp for at ændre samfundets fordomme, og kampen kæmpes stadig. Siden sin opstart har gruppen haft skiftende medlemmer, men altid en vilje til at udbrede budskabet om at omfavne samfundets forskelligheder. Nu består gruppen af Khaled Mohammed, Mohammed T. Younes, Ahmed T. Younes, Saleh Assad, Mohamed Abdel Kader, Isaac Katuku og Baraa Qaddoura. Sidstnævnte kan mange måske huske fra X Factor 2015.

L.O.C. tidligere medlem af Black Top Team

Rapperen Liam O’ Connor har selv været en del af up coming rap og hip hop miljøet i Aarhus, og han var selv en del af Black Top Team. Derfor betød det noget ekstra for ham at kunne overrække de unge drenge prisen:
– Det er dejligt at se, at Black Top Team stadig eksisterer i bedste velgående og er med til at gøre en forskel for de unge i Gellerup. Det vil jeg gerne være med til at støtte op om, og derfor er det en ære at overrække
dem prisen i dag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.