Når solen går ned, så står regnbuen fremover op over Gudrunsvej eller mere præcist, så kommer regnbuelyset fremover til at glide hen over og igennem gitteret på gangbroen ved City Vest, når mørket falder på, så fremover vil broen ikke længere opleves mørk og utryg.

Lokal inspiration
Inspirationen til regnbuen er kommet fra samtaler med lokale beboere sidste sommer, hvor lyskunstneren Karoline H. Larsen var på research i Gellerup i forbindelse med hendes projekt.
Anett S. Christiansen fra Toveshøj og Elsebeth Frederiksen fra Gellerupparkens afdelingsbestyrelser fortalte i den anledning, om Toveshøj-broen over Edwin Rahrs Vej, der var udsmykket som en regnbue i tylstof i forbindelse med afsløringen af byparkprojektet.
Sådan så det ud i december 2014, da broen over Edwin Rahrs Vej var udsmykket. Foto: Christian Andersen

Syv spots på plads
I løbet af de sidste par dage er lysinstallationen blevet hængt op af et hold dygtige elektrikere fra Bravida, mens Karoline H. Larsen har holdt øje med, at arbejdet er skredet ordentligt frem.
”Kunstinstallationen består af syv spots, som kaster farver imod broens gittervæg. Farverne skifter flydende imellem rød, orange, gul, grøn, blå og lilla stråler på broen, som lyser op både udvendig og inden i broen,” fortæller lyskunstneren, som til daglig bor på Nørrebro i København.
Flot lysindfald i den ellers mørke fordgængerbro over Gudrunsvej. Foto: Helle Hansen

Lys over Aarhus
Det er Center for byens anvendelse og Billedkunstudvalget i Aarhus Kommune, der har udpeget Karoline H. Larsen til at løse opgaven med at gøre broen mere tryg med lyskunst i forbindelse med Kulturhovedstad 2017s lysinstallationsprojekt ”Lys på Aarhus”.
På fredag formiddag overleveres projektet til Aarhus Kommune. Den officielle indvielse af kunstværket finder sted senere hen på sommeren, hvor alle fra nær og fjern vil blive inviteret.
Karoline H. Larsen (tv) sammen med arbejderne fra Bravida der hjalp med at sætte lysene op. Foto: Helle Hansen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.