Mustafa Faour, der har sin falafel-restaurant i Klostergade i Aarhus, går direkte efter at blive verdensmester i falafel. Intet mindre, når han deltager i VM i Falafel lørdag d. 16. juni i Malmø.

Mustafa, der bor på Gudrunsvej, h arhjulpet sin far i grill-baren i Gellerup i en del år, så næste skridt var blive selvstændig. Det blev han ved at åbne sin egen falafel-restaurant ”Faour” midt i Aarhus i januar i år. Han ville bringe falafel af høj kvalitet til midtbyen, hvilket han har gjort med stor succes og mange tilfredse gæster i restauranten.
Prisvinder
Den høje kvalitet af Mustafas falafler sikrede ham sidste år prisen for ”Årets originale ret” ved Street Food Festivalen på Godsbanen i Aarhus. Juryen begrundede prisen med, at falaflen havde en hamrende god smag og var lavet fra bunden af. Efterfølgende blev Mustafa kendt i TV2, der bragte flere indslag om ham, hans food truck og hans prisbelønnede falafel.

Mustafa med diplomet for "Bedste Originale Ret" ved Street Food Festival.

På lørdag går det løs i Malmø ved en heldags Falafel Festival, hvor Mustafa Faour deltager i sin gule food truck, der er kendt af mange i Aarhus. Som en del af festivalen er han med i konkurrencen ”International Falafel Award 2018”. Det er en årlig konkurrence, der holdes for at anerkende de restauranter og food trucks, der laver den bedste falafel i verden.

Dejligt for falafelelskere
”Det bliver virkelig dejligt at komme til festivalen, hvor der er en hel masse falafel-elskere. Ja, det er da perfekt med en hel festival, der handler om falafel,” siger Mustafa Faour.
Han skal konkurrere mod 14 andre deltagere fra restauranter i Malmø, Stockholm, København, Groningen og Osaka. Konkurrencens deltagere får hver en time til fra bunden af at lave deres falafel-ret og præsentere den for juryens fem dommere, hvoraf to har skrevet en bog om falafel og én er Michelin-stjerne kok.

”Jeg glæder mig virkelig til at være med i festivalen og konkurrencen. Dels for at vise andre, hvordan man skal lave en rigtig god falafel, men selvfølgelig også for at få inspiration fra andre. Allerhelst vil jeg naturligvis gerne have en pokal med hjem til Aarhus, som verdensmester i falafel,” siger Mustafa Faour med et stort smil.

Kontakt:
Mustafa Faour
Tlf. 60 13 05 70
Klostergade 32, 8000 Aarhus C
Facebook: Faour

International Falafel Award: www.falafelaward.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.