På mandag d. 25. juni er skæbnedag for Lykkeskolen. Kommer det månedlige statstilskud på 750.000,- som normalt, eller er kassen smækket i?

Vi har besøgt skoleleder Ahmad Moussa, som de sidste 14 dage har haft meget travlt. Han er træt og modløs.  Han har skulle svare på spørgsmål fra journalister, forsøgt at berolige elever, forældre og ansatte og har samtidig lavet ”handleplan ved lukning”.
”Journalister har haft forskellige dagsordener og hvis du har kunnet finde noget at udrette på stedet, har de fundet det, ” siger Moussa. Han giver eksempel på, at journalisten har beskrevet hans kontor og fundet skrift på arabisk, i stedet for at kigge på pjecer på dansk.
Han har været leder i 23 år og der har altid været godt samarbejde med kommunen og ministeriet. Altså indtil den 6. juni, da skolen modtog et brev fra Undervisningsministreret (UVM).
Brevet indeholdt en rapport på 32 sider, hvor der står, at den påtænker at lade Lykkeskolens tilskud helt bortfalde fra og med juli, og at skolen endda skal regne med at skulle tilbagebetale tilskud helt tilbage fra 28. april 2017.

Hvis skolen ikke modtager tilskuddet på mandag, betyder det reelt set, at skolen må lukke, da der ikke er penge til at drive skolen. De penge skolen modtager, svarer til 75% af skolens udgifter.


Hvis skolen ikke modtager tilskuddet på mandag, betyder det reelt set, at skolen må lukke.
Lærerne er modløse
På lærerværelset er stemningen anspændt og lidt modløs. Måske skal personalet snart ud og finde nyt arbejde. De føler, at de ikke kan kæmpe mod et stærkt politisk mål om at få skolen lukket. Især blandt de 90% af skolens personale med dansk baggrund er frustrationen tydelig: ”Hvad tror de om os? Tror de at vi ville have arbejdet på en ( islamisk) skole i så mange år?”

Er beslutningen taget på forhånd?
Skolens ledelse og personale oplever, at ministeriet har tøvet meget længe med at komme med et udspil. Da UVM endelig sendte det famøse brev, skete det efter at have udsat afgørelsen flere gange. Herefter skulle skolen svare tilbage i løbet af 14 dage. Og selve afgørelsen træffes i ministeriet i løbet af to arbejdsdage. På Lykkeskolen spørger de sig selv, om beslutningen er truffet på forhånd.
Formanden for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Pedersen forklarer at: ”som formand for Dansk Friskoleforening skal jeg holde øje med, om man for eksempel går efter en bestemt etnisk gruppe, fordi man ikke bryder sig om en bestemt type skoler. ”

”Der har i nogen tid været et politisk pres, der har handlet meget om muslimske værdier. Men man kan ikke udskamme en bestemt befolkningsgruppe, fordi man ikke bryder sig om den. Der skal være lighed for loven, uanset om man hedder Lykkeskolen og bor i Gellerup, eller man for eksempel er en privatskole i Gedser,” siger Peter Bendix Pedersen.

Han opfordrer styrelsen til at give tilstrækkeligt med tid til at få bragt uklarheder ud af verden og få hørt alle argumenter i sagen, før man træffer en afgørelse.
Læs artiklen om rapporten her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.