Kulturminister Mette Bock (Liberal Alliance) besøgte fredag Gellerup. Hun kiggede forbi Sigrids Stue og Cirkus Tværs.

Hvorfor var Mette Bock i Gellerup? Jo, hun havde på et tidspunkt spurgt sine følgere på Facebook om, hvilke kultursteder, hun skulle besøge rundt om i landet. Her havde nogen nævnt Sigrids Stue og Cirkus Tværs.

Så hun brugte et par timer i Gellerup, en dag, hvor vejret ikke viste sig fra den bedste side, men hun var alligevel imponeret over det korte ophold.
” Kultur er meget vigtigt for alle, ” siger hun og fortsætter:” i boligområder som Gellerup, kan kultur fungere som et integrationsprojekt, selvom det ikke var hensigten i starten. Nogle gange kommer der folk udefra, som vil mange gode ting for området, men som ofte ikke forankrer sig i området. Disse projekter kører ved hjælp af lokale kræfter og fungerer derfor bedre.”

Sigrids Stue og Cirkus Tværs
Grete Aagaard, som er projektleder bød på en rundvisning i deres lejlighed på Dortesvej og derefter gik de hen til containeren på Karens Blixens Boulevard. Her var to piger mødt op for at fortælle om deres tegnværksted, mens Grete fortalte om stedet. Mette Bock var imponeret over, hvor meget indhold, der var i den lille container.

Mette Bock var meget begejstret over en kasse, der indeholdt en optisk illusion.

Efter en bid mad gik turen til Cirkus Tværs, hvor de bød på en lille forestilling. Men Mette Bock skulle selvfølgelig være med til diverse lege, inden de kom til det alvorlige. Mødet på kontoret, som pressen ikke måtte komme med til.

Men inden de gik derind fortalte Christina Wegener og Søren Stockmar, som er daglige leder af Cirkus Tværs om projektet.

” Vi er her ikke for at uddanne cirkusartister, men for at uddanne de unge til at være gode mennesker,” siger Christina.  Derfor er det heller ikke altid vigtigt, om de unge render rundt med en hat på hovedet, eller om de svinger rundt i trapezen, bare de kommer til tiden og overholder aftaler.

Mette Bock blev også interviewet til TV2-Østjylland.

Der er rig mulighed for både at være vild og smide rundt med kegler og løbe rundt, men der er også plads til at gå ind i et andet rum, hvis det bliver for meget. Der er også et rum, som børnene kan sætte sig ind i, hvis de gerne vil slappe af, lave lektier, tegne eller spille spil.

Mette Bock har aldrig været i Gellerup før, så selvom det var en hurtig tur, fik hun et godt indblik i en lille del af Gellerups kulturliv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.