Kriminaliteten i Gellerup er lavere end i Aarhus generelt.
Sådan skrev Lokalavisen i tirsdags efter et kig i kriminalitetsstatistikkerne. Antallet af anmeldelser af straffelovsovertrædelser har været faldende siden 2013, med en lille stigning sidste år.
En sammenligning mellem antallet af anmeldelser pr. 1000 indbyggere i Gellerup og Aarhus kommune generelt taler også sit tydelige sprog:  Gellerupparken ligger markant lavere med 43,9 mod 67,8.
Farligere i midtbyen end i Gellerupparken
Politikommissær Jens Espensen fra lokalpolitiet i Gellerup siger til Lokalavisen: ”Det er en fordom, at der er mere utrygt i Gellerupparken. Hvis man for eksempel kigger på umotiverede voldssager, så har der altid været langt flere sager inde i midtbyen. Det er min opfattelse, at hvis man ellers ikke dalrer rundt med en bajer i hånden og råber op, så er det ikke farligere at være her, tværtimod.”
Jens Espensen er klar i talen om årsagen. Til Lokalavisen siger han: ”Det, vi laver i dag, er slet ikke det samme, som vi lavede i 2007 og 2008. Dengang var det hovedsageligt brandslukning. Nu har vi overskud til strategi, forebyggende arbejde og at skabe samarbejdsrelationer i området.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.