Da Nikolaj og konen Caroline flyttede til Gellerup med deres lille pige Dora på 1 år, var det efter at de i lang tid havde ledt efter noget at bo i centrum af Århus. De kendte Gellerupbadet fra babysvømning og valgte derfor at flytte dertil.

De vidste godt, at området havde et dårlig ry og var præget af fordomme. Men de havde også hørt, at kriminaliteten var faldet. På trods af det mener Nikolaj, at de nok havde lidt flere fordomme med i bagagen, end de ville indrømme dengang.  ” Jeg skammer mig ikke over den bagage, men det er tankevækkende at se tilbage på,” forklarer Nikolaj.

Følte sig hurtigt hjemme
Der gik ikke mange måneder, før de følte en anden virkelighed end den, de havde hørt om i medierne.  De ærgrede sig faktisk over, at de ikke var flyttet til Gellerup flere år tidligere. ”Det handlede om smilende og hilsende mennesker på gangstierne. Nysgerrige og dejlige børn på legepladserne. Og en almindelig høflighed og venlighed, som hurtigt fik os til at føle os hjemme. Følelsen af at lande hjemme i Gellerup blandt træer, fuglesang og legende børn var ensbetydende med ro og tryghed. Og vi har virkelig følt os heldige.”
"Vi har virkelig følt os heldige i Gellerup"- Nikolaj Sørensen

Gellerup er noget særligt
I den tid de har boet i Gellerup, har de også fået sønnen Otto og Dora begyndte at gå i skole på Tovshøjskolen. Nogle gange kunne man endda se familien rode i haven foran blokken på Gudrunsvej, hvor de var medlem af haveforeningen Grønærten.

Mange udenfor Gellerup siger, at der er noget specielt over familiens liv i Gellerup. Det mener Nikolaj er en helt forkert vinkel.  Gellerup har for dem været noget helt særligt for dem, fordi det har været deres hjem, deres naboer, deres legepladser. Men det har også været et almindeligt liv med gummistøvler, legeaftaler, madplaner og nissehuer. ”Den almindelighed fylder nu engang mere end andre menneskers behov for den gode historie”.

En fremtid udenfor Gellerup
Nu er familien flyttet. Hvad de så som en umulighed for blot få år siden, er nu blevet virkelighed. De føler, at det bliver svært at skabe rammen om et trygt og rart familieliv i fremtidens Gellerup.

” Siden foråret havde vi tænkt os, at vi bare ville væk fra blokken, hvor vores park/have skulle omdannes til investeringsprojekt. Men vi kan godt se, at muligheden for at bo i fred i Gellerup ikke findes længere. Det er trist.”

Generne ved byggeriet og utrygheden over, hvad fremtiden bringer, vokser i løbet af de kommende år. Det er ikke kun helhedsplanen og nedrivninger, men også risikoen for en barndom, hvor venskaber og fællesskaber er truet. ” Netop den følelse flytter vi væk fra, ” siger Nikolaj og fortæller, at de er flyttet til Djursland, hvor de glæder sig til natur og nærhed til familien.

Da Nikolaj har egen virksomhed som selvstændig rådgiver og projektudvikler, kan jobbet sagtens følge med til Djursland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.