Gellerupparkens beboere udtrykte stor bekymring til gårsdagens beboermøde. De havde svært ved at træffe beslutninger der vedrører deres blokke, når de ikke ved, om de kan få lov til at blive boende i dem efter renoveringen og nedrivningerne.
"Vi skal være forandringen"
Den nye formand for Gellerupparkens afdelingsbestyrelse, Abdinassir Jama udtrykte forståelse for den store usikkerhed og utryghed som plager Gellerup i øjeblikket. Den nedtrykte stemning har bredt sig som en tåge i mørket, efter at byrådet gav udtryk for at ville nedrive ni blokke.
Formanden opfordrede de deltagende til at tage ansvar og handle på forandringerne der sker,  ved selv at skabe en positiv forandring. ”Vi uddanner os, vi får jobs og vi sænker kriminaliteten, og det skal vi blive ved med", sagde han.
Han fastslog blandt andet, at en større deltagelse i beboerdemokratiet ville kunne gøre en forskel i denne svære tid. Han nævnte også, at man selv kunne være med til at tydeliggøre det positive der foregår i Gellerup. ”Vi skal selv være med til at gøre Gellerup til en endnu mere tryg, ren og velfungerende bydel”, sagde han.

"Jeg tager ansvar"
Mona Youssef Fahd var en af deltagerne til mødet, som aktivt gjorde brug af mikrofonen. ”Jeg havde selv mange fordomme om Gellerup inden jeg flyttede hertil fra Sønderborg. Efter flytningen gik det op for mig, hvor mange gode ting der foregår i Gellerup. Vi skal blive bedre til at få de positive historier ud om området, for dem er der mange af, udtrykte hun.
Da hun blev spurgt, hvorfor hun havde valgt at komme til mødet, svarede hun, at hun ikke ville have, at andre skulle beslutte noget på hendes vegne. ”Det er mit ansvar som beboer at deltage til møderne, og jeg har derfor sendt Whatsapp beskeder til mine venner og opfordret dem til at deltage i aften”, svarede hun.
Beboerdemokratiet udvikler sig 
Det var iøjefaldende, at Nordgårdshallen var fyldt helt op under beboermødet. Både kvinder og mænd var mødt talstærkt op og gjorde aktivt brug af mikrofonen under hele mødet. De beboere, som havde brug for at få forklaret de mere komplicere budgetposter, stillede spørgsmål og krævede en uddybning. Sidst på mødet begyndte flere dog at gå, og gav udtryk for, at mødet trak for langt ud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.