Der blev i går indgået en aftale der sikrer boligområder som Skovgårdsparken et år mere til at undgå at havne på listen over "hårde ghettoområder."
Det står i en pressemeddelelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.
Skovgårdsparken har ligget lige på vippen til at blive betegnet som et "hårdt ghettoområde," blandt andet fordi de havde 41,1 % af beboere på offentllig forsørgelse, hvor grænsen er 40%. Det svarer til 10-12 personer i alt, skriver TV2 Østjylland.
"Glædeligt at der bliver lyttet"
Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening, siger til gellerup.nu: "Det er glædeligt, at aftalepartierne har lyttet til kritikken, og det giver en afdeling som Skovgårdsparken yderligere et år til at komme væk fra listen, hvilket er meget positivt."
Keld Laursen er dog stadig ikke begejstret over den overordnede aftale:
"Omvendt hjælper justeringen ikke de boligområder, som allerede er på den såkaldte “hårde liste”, og det ændrer heller ikke på absurditeten ved, at nogle få personer udenfor beskæftigelse kan betyde, at hundredvis af boliger skal nedrives," slutter han.
Flyttehjælp måske ikke nødvendig
Brabrand Boligforening og Skovgårdsparken meldte ud i går, at de ville give beboere 50.000 kroner i flyttehjælp for at flytte ud af afdelingen, for at hjælpe med at nedbringe antallet af beboere på offentlig forsørgelse.
Det haster altså ikke nær så meget mere.
Aftalen er indgået mellem partierne bag aftalen om "Initiativer på boligområder, der modvirker parallelsamfund," Regeringen, Dansk Folkeparti og SF.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.