Et nystartet hold på 24 boligsociale medarbejdere står klar til at hjælpe beboerne i hjertet af Gellerup. De kan bl.a. tilbyde rådgivning i forhold til job og uddannelse, hjælpe med at finpudse CV’et og støtte iværksættere.
På Dortesvej 35A er der kommet fine planter i vindueskarmene og mange tavler på væggene. Man kan høre en summen af liv, når de mange nye medarbejdere møder op, og beboerne finder deres vej ind i huset. Det er her de mange medarbejdere har base og skal holde til de næste fire år.
Her skal de være med til at realisere den nye boligsociale helhedsplan, som forløber fra 2018-2022. Planen har et stærkt fokus på uddannelse og beskæftigelse. Derfor har man valgt at ansætte et stort team med mange forskellige professioner.
På Dortesvej 35A er det fremover muligt at:

  • Få hjælp til CV og ansøgninger
  • At blive klædt på til at søge job og til jobsamtalen
  • Få rådgivning om uddannelse og praktik
  • Få rådgivning til iværksætteri
  • Få mentorstøtte i forbindelse med sociale/psykiske/helbredsmæssige udfordringer som kan gøre det vanskeligt at få eller beholde sit job
  • Få beboerrådgivning af Abelone Asingh
  • Deltage i Bydelsmødrenes aktiviteter, mv.

Herudover har man rige muligheder for at deltage i spændende projekter som bl.a. Bydelsmødrene, et helt nyt fædreprojekt, blive en del af redaktionen i Gellerup.nu, eller at blive frivillig i forhold til at lave spændende aktiviteter og events.
Afdeling 4 og 5 venter spændt
Afdelingsformændene fra Gellerup og Toveshøj ser et stort potentiale i det nye samarbejde med den boligsociale indsats. ”Jeg har erfaret, at der arbejdes på højtryk i det boligsociale hus. Der arbejdes meget med kommunikation og læring der er med til at give muligheder, og styrke beboernes kompetencer både socialt, personligt og fagligt” siger Abdinasir Jama, formand for Gellerupparken. 
Formanden for Toveshøj, Anett Christiansen udtrykker en lignende begejstring: ”Forebyggelse og forældreansvar har været en efterspurgt indsats. Det er nemlig en hjertesag for de fleste forældre i området. I den nye boligsociale helhedsplan går man for alvor i gang med dette område. Det glæder vi os rigtig meget til”, udtrykker hun.
Beboere vil se resultater
Selvom afdelingsformændene ser positivt på samarbejdet, er nogle beboere skeptiske. Flere har nemlig udtrykt et ønske om, at det nye boligsociale team skal være bedre til at synliggøre deres resultater i forhold til tidligere. 
Hertil svarer kommunikationsmedarbejder Nebiye Keskin: ”Det er beboerne som finansierer os, og derfor er vi klar over det ansvar, der hviler på vores skuldre”. Hun tilføjer: ”Vi er her for beboernes skyld og vil blive ved med at være her de næste fire år. Vi håber at kunne skabe lidt lys i den mørke tid, hvor området er plaget af en nedtrykt stemning og usikkerhed ift. nedrivninger og beboernes fremtid. Jeg er selv beboer i Toveshøj og mit råd til mine naboer er: ”Fokusér ikke på den negative stemning, men kom til os, så vi sammen kan bygge en fælles fremtid med uddannelse, job og andre muligheder”.
Det er planen, at beboerne skal kunne følge med i resultaterne og fejre succeserne. Derfor er der i november planlagt en ”housewarming”, hvor man vil invitere de lokale med til at indvie huset på Dortesvej 35A. Her får man mulighed for at hilse på de mange nye medarbejdere.
Datoen vil blive meldt ud på Gellerup.nu’s hjemmeside og facebookside. Man kan følge med i det boligsociale teams arbejde på hjemmesiden www.gellerup.nu, som nu drives af den boligsociale helhedsplan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.