Efter to dages åbent hus-arrangement for danskundervisning i Gellerup, lå der allerede 29 tilmeldinger. Det første hold skal starte med at få undervisning d. 6. november.
Der var en sværmende aktivitet og mange glade ansigter i Det boligsociale hus på Dortesvej 35A, da Aarhus HF og VUC holdt åbent hus for danskundervisning. Beboerne viste en stor interesse. Både mænd og kvinder mødte op. Mange interesserede kom endda med deres børn og helt små babyer.
De spurgte lystigt ind til tilbuddet, mens de guffede kage i sig. ”Jeg forventede ikke der ville komme så mange. Det er virkelig dejligt,” udtrykker Ilham Mohamed og fortsætter: ”Det er et meget sjældent syn, at så mange forskellige etniciteter møder op”. Ilham er koordinator for Bydelsmødrene i Gellerup og samtidig familiemedarbejder i Det boligsociale hus.
Stort behov for at lære dansk 
Erik Højerslev og Lone Wittrup Sørensen fra Aarhus HF og VUC har arbejdet hårdt for at rykke tættere på kursisterne i Gellerup. Det er nu lykkes, og har vist sig at være en stor succes. ”Jeg tænker vi har ramt et behov for en undervisning som er tættere på beboernes hverdag. Og at det må være derfor at så mange har vist interesse”, udtrykker Erik.
Første holdstart i november
Der er nu 29 der har tilmeldt sig den forberedende danskundervisning for voksne. Planen er, at det første hold skal starte d. 6. november. ”Det kan være vi får brug for at oprette to hold med så mange tilmeldinger”, siger Lone Wittrup Sørensen, som er underviser hos Aarhus HF og VUC. Hun drømmer om at lave flere hold efter jul, hvor det første hold slutter.
Undervisningen er et gratis tilbud for beboerne i Gellerup og Toveshøj. Man kan stadig nå at komme til åbent hus, som vil finde sted igen i næste uge:
Tirsdag d. 30. oktober kl. 15-17 og onsdag d. 31. oktober kl. 11-13 på Dortesvej 35A:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.