Den røde løber var tirsdag formiddag rullet ud for både jobsøgende og virksomheder foran Skovgårdsparkens festlokaler på Ingasvej. Det var den store matchmaking-dag, hvor jobsøgende og de ledige jobs skulle finde hinanden via speed-dating.
”Mange af jer sidder sikkert og er godt nervøse. Men tag nu en slurk vand og en småkage til at dulme nerverne på. Det skal nok gå”, sagde rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Kristian Würtz i sin velkomst til de mange, som var mødt op i håbet om, at dagens møde med en række virksomheder kunne føre til et job.
I lokalet ved siden af sad repræsentanter for fem virksomheder klar til 15 minutters samtale med hver kandidat. De deltagende virksomheder var bl.a. Føtex i City Vest, Brabrand Boligforening, Barut Rengøring og flere andre rengøringsvirksomheder.
Det er første gang, man i Aarhus prøver den form for jobskabelse, og der var tydeligvis stor spænding hos medarbejderne på jobcentret i Gellerup.
Den seneste tids store opmærksomhed på Skovgårdsparken og områdets placering på regeringens såkaldte ghettoliste betyder, at jobcentret har sat alle sejl til, for at hjælpe med at få flere af beboerne i området i arbejde.
Senest har jobcentret afholdt fire jobcafeer i Skovgårdsparken, og deltagelse har været overvældende stor, fortæller udviklingskonsulent Louise Enevoldsen fra Det boligsociale hus i Yggdrasil.
Tirsdagens speed-dating var næste skridt på vejen, og håbet er, at dagens samtaler også fører nogle af de ledige til konkrete jobs.
Se TV2Østjyllands dækning af arrangementet her


Beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz mødte op for at ønske deltagerne i dagens matchmaking i Skovgårdsparken held og lykke. Foto: Peter From

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.