I sidste uge deltog over 400 beboere og samarbejdspartnere i åbningsfesten på Dortesvej 35A. Både nuværende og tidligere beboere fra området strømmede til for at fejre den nye boligsociale indsats, som skal bo i huset de næste fire år.
Med et brag af en fest åbnede de 24 medarbejdere dørene til Yggdrasil – Det boligsociale hus på Dortesvej 35A i Gellerup. Husets ønske om at åbne døre og skabe nye muligheder sammen med beboerne blev et gennemgående element på dagen.
Lige så snart busserne trillede ind til stoppestedet foran Yggdrasil, sprang nogle initiativrige medarbejdere ind i bussen og uddelte rundstykker til passagererne. Selvfølgelig efter aftale med buschaufføren. I posen med brødet lå der også en seddel med info om de tilbud huset rummer.
 "Vi vil gerne vise, at vi tør at gå nye veje og udfordre de vante metoder, når vi samarbejder med vores naboer i lokalområdet", siger Jesper Kurdahl Larsen, boligsocial leder i Yggdrasil. "Derfor har vi valgt at arbejde med værdierne tillid, fleksibilitet og handlekraft som en del af vores dna i det boligsociale hus. Vi skal være tillidsvækkende uanset hvem vi møder og gå i mål med de indsatser vi sætter i søen, tilføjer Jesper.
 
Den boligsociale leder Jesper Kurdahl Larsen viser glad kagen frem med et billede af huset. Foto: Ib Sørensen
Flere aktiviteter i gang
Det boligsociale hus har allerede fået succes med at etablere flere hold med kursister til forberedende danskundervisning. Det er foregået i samarbejde med VUC. Over 45 personer fra området har tilmeldt sig og flere møder ind for at blive skrevet på venteliste.
De lidt yngre beboere er også hoppet med på vognen med hjælp til uddannelse. 13 unge har tilmeldt sig Servicepilot uddannelsen, som jobteamet har arbejdet hårdt for at få til at lykkes. Det er en 2-årig ungdomsuddannelse med fokus på handel og kundeservice, som jobteamet i samarbejde med Gøglerskolen skal udbyde i lokalområdet.
Undervisning, jobsamtaler og fest
På åbningsdagen var der lækker mad i caféen og rundvisninger i hele huset, hvor naboer og samarbejdspartnere havde livlige snakke om alt mellem himmel og jord. Samtidig blev huset fyldt med en sød melodi fra Familieteamets lokale, hvor et hold kursister var i fuld gang med at synge en sang til danskundervisning.
I mellemtiden, lidt længere nede af Karen Blixens Boulevard, sad fire beboere og ventede spændt på at komme til jobsamtale. Alt dette igangsat af det nye boligsociale hus. "En af beboerne som var med til jobsamtale på åbningsdagen, har faktisk fået et job og starter i arbejde allerede i morgen", siger Anna Carøe, medarbejder i jobteamet i Yggdrasil.
Lisbeth Kirkegaard som er direktør for Horsens Rengøring bekræfter, at de har ansat en beboer fra området: "Vi havde fire til samtale på åbningsdagen som var utrolig kompetente. Vi var meget imponerede over, hvor godt screenet de var. Der er en positiv energi omkring arbejdet i det boligsociale hus og det breder sig til os som samarbejdspartner, udtrykker Lisbeth og tilføjer: "Vi ønsker at få mange flere beboere i gang, og når vi får nye opgaver ind, er der derfor noget at samarbejde omkring igen".
Beboere vil fremover have mulighed for blandt andet at få hjælp til jobsøgning, CV, fritidsjob, fritidsaktiviteter for børn og unge mv. i Yggdrasil – Det boligsociale hus. Herudover kan man få beboerrådgivning og tale med familieteamet om familiekurser, Bydelsmødrene samt et nystartet fædreprojekt.
  
Stemningen var varm på den kolde novemberdag, og der blev uddelt mange håndtryk og krammere. Foto: Ib Sørensen
  
Anders Glahn (yderst t.v.) var en af dem der holdt åbningstale, mens gæsterne lyttede interesseret. Foto: Ib Sørensen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.