De ældste elever på Tovshøjskolen har haft besøg af Gellerup-Toveshøjs fritidsjobvejledere, der gjorde dem klogere på, hvordan de finder fritidsjob, og hvordan man ikke skal gøre det.  
Gad vide, om tyggegummi-gnasken, slattent håndtryk, manglende øjenkontakt og en hættetrøje trukket ned over ansigtet gør noget godt indtryk, når du eksempelvis møder en potentiel arbejdsgiver for første gang? – Eller er det mon den stik modsatte attitude, du kommer længst med til såvel jobsamtalen som på jobbet og i andre situationer? 
Eleverne mødte begge typer, da fritidsjobvejledere fra henholdsvis UngiAarhus VEST, Det boligsociale hus Yggdrasil i Gellerup-Toveshøj og HotSpot Erhverv besøgte 9. klasse på Tovshøjskolen til en eftermiddag med undervisning i netop søgning af fritidsjob. 


Her samler Louise fra Det boligsociale hus op på elevernes forslag til, hvilke fritidsjob man kan søge.
– Vores entré i klassen blev udgangspunkt for en snak om, hvordan og hvor meget kropssprog betyder. Efterfølgende faldt samtalen på digital dannelse – det vil sige, hvordan ens profiler ser ud på sociale medier, og hvad du skriver dér; samt hvad du indtaler på din telefonsvarer. Vi var også inde på skrevne og uskrevne regler på arbejdspladsen. For eksempel, hvordan du opfører dig i pauserne på dit arbejde, siger Mette Elleskov Christiansen fra UngiAarhus VEST. 
Eleverne blev også samlet i en rundkreds, hvor de kastede en bold til hinanden samtidig med, at de kom med eksempler på fritidsjob, man kan søge. For eksempel kasseassistent i Bilka, avisbud og medhjælper i en blomsterforretning. Buddene var så mange, at klassen vandt konkurrencen mod øvrige klasser i kommunen med mere end 50 forskellige titler og jobfunktioner. 
Det er efterhånden veldokumenteret, at det at have et fritidsjob som ung øger sandsynligheden for at gennemføre uddannelse og siden blive en del af arbejdsmarkedet som voksen. Netop derfor blev besøget på Tovshøjskolen til i et samarbejde mellem forskellige typer af fritidsjobindsatser i Gellerup-Toveshøj.
– Selvom vi er i kontakt med mange unge, så er det ikke alle, der ved, at vi findes og er her for at sparre og hjælpe med at søge og få et fritidsjob, siger Mette Elleskov Christiansen. 

Man har blandt andet drøftet vigtigheden af kropssprog og toneleje til jobsamtaler som visualiseret på planchen.
Har du brug for hjælp til at søge fritidsjob, kan du kontakte følgende tre fritidsjobvejledere: 
Mette fra UngiAarhus VEST via facebook: www.facebook.com/profile.php?id=100013688623084 

Louise på tlf.: 30995399 og Ali på.: 30995499 fra Yggdrasil – Det boligsociale hus på Dortesvej 35A

Reza fra Hotspot Erhverv på Gellerup Bibliotek om torsdagen mellem klokken 15-17. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.