Solveig Isadora Meier-Nielsen, leder for inklusion og udvikling hos Cafe Europa i det nye kommunale hus i Gellerup, har altid brændt for ”de gode menneskemøder.”

Som 16-årig ledte hun et idrætshold for overvægtige piger. ”Det blev ikke til meget idræt, men det handlede også mest om at lære at indgå i sociale relationer,” som hun siger. Senere arbejdede hun fire år i Vollsmose i Odense, før hun begyndte at arbejde hos firmaet Europa1989.

Firmaet driver 15 kantiner over hele København, hvoraf flere har et tæt samarbejde med de lokale jobcentre, og beskæftiger folk der på den ene eller anden måde er langt fra arbejdsmarkedet.
Det var også en del af pakken, da Aarhus Kommune ville have firmaer til at byde på at drive cafe og kantine i det nye hus i Gellerup; de skulle kunne påtage sig et ansvar for at medvirke til forandringen af Gellerup og Toveshøj ved at beskæftige lokale.
Det ansvar har Europa1989 taget seriøst; 43 % af deres ansatte kommer fra lokalområdet, og de er rigtig godt tilfredse med dem.

Solveig forklarer: ”Vi siger til dem; ’Vi tror på at du kan varetage et arbejde, ellers kan du lære det,’ og det har vist sig at holde stik,” siger hun og fortsætter: ”De her medarbejdere har brug for nogle andre ting, og vi skal lære dem hvordan det er at være på arbejdsmarkedet.”

En af de nye ansatte er Faisal Elkhatib, der står op til albuerne i vand da jeg møder ham i opvasken i et hjørne af det store køkken i Blixens.
Han er 18 år, og arbejdet i køkkenet er hans andet rigtige arbejde. Han er i gang med at sende beskidte potter, pander, bestik og tallerkener gennem den store opvaskemaskine. Efter tingene er rene står han for at sætte tingene på plads, så de er klar til kokkene og de mange gæster dagen efter.

Efter sommerferien skal han starte på Aarhus Business College, hvor han vil tage en studentereksamen. Han vil gerne være iværksætter i fremtiden.
Han meldte sig til jobcentret, og dette job var det første han blev tilbudt, takket være Anna Carøe og Naim Shoja, virksomhedskonsulenter i Yggdrasil, Det Boligsociale Hus i Gellerup/Toveshøj, der har opgaven med at finde jobs til beboerne i Gellerup og Toveshøj, blandt andet til Cafe Europa.

Anne Carøe siger det er ”en kæmpe succes” at de på kort tid har fundet syv lokale ansatte til cafeen i Blixens, og Naim Shoja supplerer:
”Det at Cafe Europa påtager sig den her opgave med at ansætte lokale beboere, er ikke kun en god ting for de enkelte beboere, men også for området som helhed, fordi det er med til at nedbringe arbejdsløsheden.”

Hvis du også søger job, kan du kontakte virksomhedskonsulenterne i Yggdrasil, Det boligsociale hus på Dortesvej 35A, 8220 Brabrand.
Naim Shoja, tlf: 41 87 36 37, shna@aarhus.dk
Anna Carøe, tlf.: 89 40 14 16, ancaf@aarhus.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.