Der var fredsvalg til bestyrelsen til et beboerfattigt møde.

På grund af renovering i Laden var Toveshøjs beboermøde flyttet til Tovshøjsskolen. Om det var det, der gjorde, at der kun kom 49 lejemål er usikkert, men der var i hvert fald noget færre end der plejede at være. Mødet forløb stille og roligt, dog blev et par stemmer hævet, da formand for boligforeningen Keld Albrechtsen redegjorde for forhandlinger med borgmesteren om udviklingsplanen for Gellerup og Toveshøj. Keld lød meget lidt optimistisk.

”Jeg kan ikke sige hvordan det næste møde den 29. april går. Vi prøver at lægge et stærkt pres på borgmesteren for at få et forhandlingsrum, så vi får muligheden for at forhandle et kompromis, men vi ved ikke, om vi kan forhandle os frem til noget fornuftigt. Vi kan ikke garantere en acceptabel løsning.”

Ingen bevægelse til forhandlingsmøder

Keld Albrechtsen forklarede endvidere, at der på de sidste fire møder ikke har været nogen bevægelse og kommunen har overhovedet ikke rykket sig. Han sagde, at de endnu ikke vidste om nogle af blokkene, der skal rives ned, bliver i Toveshøj.

”Vi kæmper for hver eneste lejlighed, blok for blok, indtil der ikke er noget at gøre,” siger Keld Albrechtsen.
Formanden for Toveshøj Anett S. Christiansen kom også ind på forhandlingerne i sin formandsberetning. Hun fortalte, at de har ikke været i dialog med borgmesterens afdeling og det er de trætte af.

”Vi er trætte af at læse i avisen, at Bünyamin Simsek (rådmand for Teknik og Miljø) vil rive blokke ned. Vi giver et mistillidsvotum til Simsek. Vi er ikke enige i den måde, som de har grebet det an på.
Hun forklarer, at de har følgende krav til de videre forhandlinger:
Afdelingen ønsker dialog med kommunen med henblik på forandringer i området som er en fordel for begge parter. Hvis vi ikke vil dialogen, er vi ikke bedre end de politikere, der ikke vil snakke med os.
Vi ønsker omdannelser og fortætninger.
Vi ønsker markante forandringer i bazaren, fordi der er meget uro.

Vil sikre tryghed
Keld Albrechtsen redegjorde for nogle af de krav, som de var gået ind i forhandlingerne med. De vil sikre tryghed for beboerne, så de ikke mister deres hjem og bliver tvunget til at flytte.

”Hvis folk skal flytte, skal det være frivilligt.”
Han afviste dog ikke at give arbejdsløse tilbuddet om at flytte fra området mod at få flyttehjælp, ligesom de gør nu i Skovgårdsparken.

”Vi har forklaret borgmesteren, at hvis de ender med at køre beboerne totalt over, så risikerer vi, at hele kvarteret mister modet og troen på fremtiden og den gode udvikling, der er i gang i området går i stå. Der kan ske en social nedsmeltning, hvis tingene bliver kørt på denne måde,” fortalte Keld Albrechtsen tydeligt frustreret.

Hvad kan vi gøre?

En af beboerne ville vide, hvad man som beboer kan gøre?

Keld Albrechtsen forklarede, at det ville være en god ide at skrive breve til borgmesteren og andre relevant politikere. Mandag aften havde han været til afdelingsmøde i Sonnesgården og der havde de skrevet et brev til borgmesteren om, at nu var det slut og at de ikke brød sig om, hvad han havde gang i. Det samme bør beboere i andre afdelinger gøre. Keld Albrechtsen mente, at det er vigtigt at vise, at resten af Århus ikke er enige i, hvad borgmesteren og byrådet har besluttet.

Opfordring til sammenhold

En kvinde rejste sig op og opfordrede til sammenhold. ” Jeg er træt af, at folk siger, at bare det ikke er min bygning, men de andres, der rives ned, så er jeg ligeglad. Vi skal stå sammen og hjælpe hinanden og støtte hinanden. Det er også vigtigt, at vi støtter et initiativ som Almen Modstand. ”Politikerne er ligeglade med, hvis vi skriver på Facebook, men hvis vi står sammen, så kan vi opnå mere”.

Valg
Efter den redegørelse, fremlæggelse af regnskab og forslag til vedtagelse, kom de til valget. Her var der til alles overraskelse fredsvalg.
Der skulle besættes tre pladser og tre stillede op. Der var dog en ny i bestyrelsen, idet den unge studerende Maria Breil havde valgt at stille op. Hun bor i bofællesskab. Hun fortalte i sin opstillingstale, at hun gerne ville ind i bestyrelsen for at gøre en forskel for området og kæmpe mod kommunens planer om nedrivninger.

De to andre, der blev valgt blev Anett S. Christiansen, som også lige efter mødet blev genvalgt som formand og Farhiyo Abukar, som har siddet i bestyrelsen i over 10 år.

Den nye bestyrelse fra højre: Farhiyo Abukar, Anett S. Christiansen, Maria Breil,
Ilham Mohamed, Abdi Mohamud, Abdelmalik Farah. Nawal Haji kunne ikke deltage på mødet.

Toveshøj fik også valgt en repræsentant til Skræppens redaktion. Det blev Irene Brand, som gerne vil være aktiv.

Du kan læse om resten af de beslutninger, der blev taget på mødet i Skræppebladets næste nummer, som bliver husstandsomdelt.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.