I fredags var over 50 beboere fra Gellerup og Toveshøj på udflugt til Mariendal Strand i Beder. Turen bød på mange spændende oplevelser for både børn og voksne. På lørdag afholdes sidste tur denne sommer, som denne gang går til Ørnereden i Aarhus.

Bussen bakkede langsomt ind ad den smalle skovsti der førte til Mariendal strand. Mange forventningsfulde ansigter kiggede ud af ruderne mod den smukke natur. Dørene åbnede sig og med ét indtog deltagerne den noget tomme strand.


En somalisk far hyggede sig i vandet med sine fire børn.

Mariendal strand fik pludselig en anden kulør. Samtidig spredte der sig en glæde og hyggelig stemning blandt de mange besøgende.

Naturmedarbejdere fra Det boligsociale hus i Gellerup og Folkesundhed Vest stod for de mange aktiviteter. De unge naturformidlere, Junior Rangers, var også med, og stod i deres røde t-shirts ved de forskellige aktiviteter og hjalp til.


Børnene lærte at lave pandekager på bål og der var stor aktivitet omkring bålpladsen.

Der blev tændt bål og slået telt op. Børnene gik ind i skoven for at samle pinde og lærte at snitte dem til deres snobrød. De lidt yngre børn fik tegnet sommerfugle, fisk og Minnie Mouse på deres ansigter, som de bar stolte rundt på helt til de skulle hjem.


Meryem Keskin var høj af glæde, da hun fik malet Minnie Mouse i ansigtet.

Nogle var mere til en tur i vandet. De nød at mærke vandet på kroppen, morede sig og sprøjtede vand på hinanden. Der blev knyttet bånd og nye venskaber opstod på tværs af nationaliteter. I mellemtiden havde nogle kvinder pakket deres darbuka-tromme ud og begyndte at spille på den. Det blev en hyggelig og uforglemmelig tur for mange deltagere.

Skal du med på næste tur?
På lørdag d. 27. juli kl. 13-17 kan du komme med på krabbetur til Ørnereden i Århus. Her skal man på krabbejagt og se på havets mysterier. Det er gratis.

Tilmeldingsfristen er i dag og du kan tilmelde dig til Sarina Møller på 20641259.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.