I september måned starter et helt nyt initiativ op. Gellerup får en naturklub som er blevet til i et samarbejde mellem Red Barnet og Yggdrasil – Det boligsociale hus.

I naturens rum er der højt til loftet. Det skal børnene i bydelen lære at udforske. Udover at de vil få en masse viden om naturen, får de også mulighed for at udfoldelse sig fysisk i et godt fællesskab med nye venner.

Naturklubben drives af 15 frivillige fra Red Barnet, hvor de på skift vil deltage hver tirsdag kl.16 -18. De skal mødes i Yggdrasil og herfra drage ud til fx byparken og forskellige steder i området. Her vil de lave en masse forskellige aktiviteter, bl.a. forskellige lege, bygge huler, bygge drager, lave insekthoteller, snitte i træ, male på sten og bruge materialer fra naturen til at lave små kunstværk. Desuden skal de lave mad over bål i byparken og gå på opdagelse i dens spisekammer og tage på små ture i skoven.

En søndag eftermiddag én gang om måneden inviteres børnenes familier med på tur sammen med de frivillige, hvor de enten tager på udflugt i området eller ud af området. Her er der mulighed for se, hvad ens barn har lavet i naturklubben.

Naima som er mor til Ibrahim på 6 år fortæller, hvorfor hun har valgt at hendes søn skal gå i naturklub:
”Han skal blive bedre til sproget. Samtidig er det vigtigt for hans udvikling både fysisk og socialt. Det er også godt for motorikken og sanserne. Han vil lære at bruge hænderne til at snitte i træ, lave snobrød og lære at smage på ting fra naturen. Desuden vil han lære at være ude både når det er koldt og varmt. Kort sagt skal han lære nye ting, som jeg ikke har mulighed for at lære ham.”

Hvem kan være med?
Børn mellem 6 -11 år, som kan møde ind hver tirsdag kl.16 -18.
Det er en betingelse, at I som forældre er klar til at møde en søndag hver fjerde weekend for at deltage i en familietur sammen med de andre børns familier.

Der er i alt 15 pladser på et hold og tilmelding skal til Anett Christiansen fra Det boligsociale hus på: 23 89 74 16

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.