To dygtige medarbejdere fra Globus1 starter et nyt hold med ”Stærk mor, Glad baby” i morgen. Det er en barselsgruppe, hvor nybagte mødre fra Gellerup og Toveshøj hygger sig, træner sammen og drager på eventyr i naturen med deres barnevogne. Man kan stadig nå at tilmelde sig.

Anne-Marie Prahl og Maibritt Helleberg fra Folkesundhed Aarhus Vest har sammen skabt en unik mødregruppe. Her mødes man ikke i hinandens hjem, som man måske typisk gør. Man mødes foran Globus1 og går friske ture i naturen, laver squat-øvelser med barnevognen og lærer om den sunde måde at tabe sig på. Det var en stor succes med sidste hold, hvor der var ti deltagere.

Natur øger mor og barns trivsel
Anne-Marie Prahl, som er uddannet naturvejleder, fortæller: En del forskning viser, at børn, der tilbringer megen tid i naturen, er stærkere, sundere og oftere normalvægtige. De har lavere risiko for type 2-diabetes, danner mere D-vitamin, sover bedre og er mindre syge end børn, der ikke tilbringer tilsvarende tid udendørs”.

Ifølge Anne-Marie er tidligere deltagere blevet overrasket over, hvor godt deres babyer har sovet udenfor, mens de opholdt sig i naturen. Nogle opdagede endda, at de selv sov bedre om natten.

”Maibritt og jeg har kombineret vores fagligheder som er naturvejledning og idræt og sundhed. Det er der kommet et rigtig spændende program ud af,” fortæller Anne-Marie:

mødregruppe Gellerup

Det nye forløb kommer til at foregå over 8 gange. 

”Vi som danskere bliver mere inaktive fra generation til generation. Vi kommer mindre ud i naturen, og det er et stort tab, fordi naturoplevelser er sundhedsfremmende for os alle,” fortæller Anne-Marie.

Hun siger desuden, at alle børn har en medfødt glæde ved naturen. Men den forsvinder, hvis ikke den stimuleres. Derfor kombinerer denne mødregruppe naturoplevelser med sansestimulering. På denne måde udvikles babyernes finmotorik, berøringssans med videre, som senere kan komme til at spille en vigtig rolle i deres sociale liv.

”Vi er inden for når det er dårligt vejr”
Nye deltagere kan være trygge. Mødregruppen opholder sig indendørs eller under et overdækket sted, når det er dårligt vejr. Desuden sørger de to medarbejdereledere for, at de altid er i nærheden af et sted, hvor man kan amme og skifte ble.

”Vi har fået stor ros for at lytte til vores deltagere og deres behov. Vi gør tit som de ønsker det, så alle får en positiv oplevelse. For eksempel skal den nye mødregruppe lære om giftige og spiselige planter i naturen. Herefter skal vi lave sund mad sammen i bålhytten. Der kommer en diætist og fortæller om, hvordan man kan tabe sig på en sund måde mens man ammer.

Flere af tidligere deltagere var tokulturelle. Dette er en berigelse ifølge Anne-Marie, da alle bidrager med en forskellig vinkel på tingene. Og i sidste ende opdager man, hvor ens man er i forhold til det at være mor. Deltagerne deler ud af deres gode erfaringer og man lærer, at der er nye og andre måder at gøre tingene på.

Skal du være med?
Opfordringen fra medarbejderne er, at man skal komme, selvom man ikke kender nogen. De sørger nemlig for at ryste deltagerne godt sammen med forskellige aktiviteter. På denne måde har man på kort id lært hinanden at kende på kryds og tværs. Det eneste krav er, at du skal bo i Gellerup eller Toveshøj og have været til 8-ugers tjek hos lægen med din baby.

Kontakt Anne-Marie på tlf.: 41860877 eller Maibritt på tlf.: 41 86 08 78, hvis du vil tilmelde dig næste hold! 🙂 Eller hvis du er i tvivl om noget. Du kan også tage et kig på deres Facebookside her.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.