Det var en flok heldige skoleelever fra Tovshøjskolens 6. klasse, som onsdag formiddag indtog Café Europas køkken. De fik lov til at afprøve rollen som kok og tjener i et ægte restaurantmiljø. “Smagens dag” blev det første skud på stammen til en række ”levende” uddannelsesarrangementer, som Det boligsociale hus Yggdrasil vil afholde.


Råvarer, bæredygtighed og æbleskrog
Der var spænding, livlig snak og mange ivrige elever omkring bordet, da køkkenchefen Peter fra Café Europa trådte ind i rummet. Han havde et par overraskelser til eleverne. De skulle få en masse smagsprøver. Herefter blev der fortalt om råvarer, bæredygtighed og madspild. Eleverne smagte forskellen på hjemmelavet surdejsbrød og brød fra supermarkedet. De fik sig en overraskelse over, hvor godt gulerodsskrælle-chips og æbleskrogsmarmelade kunne smage og sluttede af med hjemmelavet jordbæris, og andre lækkerier som fik smagsløgene til at danse.


De unge blev overrasket over, hvor god den hjemmelavede is til højre smagte, selvom den købte
is til venstre så meget mere lækker ud.

Forældre fik serveret mad af deres børn
Elevernes forældre, samt repræsentanter fra Aarhus Tech Gastronomi-linjen var inviteret til middag. Om eftermiddagen blev Café Europas restaurant indtaget med knivskarp borddækning, levende lys og blomster. Eleverne drev restauranten med alt hvad det indebærer. I køkkenet var der gang i blenderne, panderne og ovnene. Der blev kokkereret effektivt for at få menuen klar til selskabet og selvom det kan være hektisk at arbejde i et køkken, var der store stolte smil på elevernes læber. 


Smid ikke gulerøddernes skræl ud. Hvis de er økologiske, kan skrællet skylles, fordeles på en bageplade og få lidt olivenolie, salt og peber på. 120 grader i ovnen. Så har man nedbragt madspild og fået velsmagende sunde chips.

Stolte forældre og inspirerende oplæg
Stoltheden kunne også spores i forældrenes blikke og klapsalver, da eleverne præsenterede den imponerende menu. Hjemmebagt surdejsbrød, hummus, oliventapenade, pesto, kødboller, gulerodsskrællechips og hjemmelavet bounty til dessert. Køkkenchefen Peter og Café Europas dygtige cater Mette holdt to inspirerende oplæg, efterfulgt af et indslag fra Aarhus Techs gastronomilinje. Alle gik fra stedet med en god fornemmelse af, hvad jobbet som kok og tjener går ud på. Det er denne slags unikke informationsaftener om forskellige uddannelser at Det boligsociale hus vil fortsætte med at afholde.

Følg med på Yggdrasils Facebookside for at holde øje med de mange spændende aktiviteter for beboerne i området.

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.