Ilham Mohamed ligner ikke en person som de fleste danskere ville tro fejrede jul, men det gør hun.

I de sidste tre-fire år, har hun sammen med nogle gode venner fejret jul den 24. december om aftenen med kalkun, rødkål og brune kartofler.

Ilham kom til Danmark fra Somalia i 2000, og flyttede til Toveshøj i 2004. Nogle år senere blev hun inviteret til sin første julefrokost via en ven og en anden af områdets ildsjæle, Helle Hansen. De seneste par år har hun altså holdt jul sammen med sine gode venner.

Hun kan som sagt godt lide brune kartofler, men også rødkål. En anden traditionel danske julespise, sild, kan hun dog ikke lide, men det er fordi hun ikke spiser fisk.


Sådan ser julebordet ud.

Salmer
Hun blev først introduceret til jul via sin datters børnehave, og hun har også prøvet at danse om juletræet. Det er en tradition hun holder meget af; hun kan godt lide at folk mødes og synger sammen. Hun synes det er en meget dansk tradition. Salmerne i højskolesangbogen holder hun specielt meget af, fordi de har en god fortælling.

Der er dog ikke noget juletræ der hvor hun holder jul og julegaver heller ikke. Det er mest for børnene, mener gruppen.

Når hun skal fortælle muslimer i andre lande om den danske jul, sammenligner hun den med den muslimske eid-fejring (lige efter ramadan) fordi der er så meget fokus på at være sammen med sin familie og sine kære.

I sit frivillige arbejde som bydelsmor, føler hun ikke at hun behøver at udbrede julen; de er allesammen mødre, så deres børn lærer automatisk om jul gennem deres institution. Hun synes dog godt at de kan få en foredragsholder ud at snakke om jul på et tidspunkt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.