Hver onsdag eftermiddag kører Esben Fonnesbek forbi Lenesvej i Brabrand og ind på Tovshøjskolens parkeringsplads, hvor han tager til brydning sammen med områdets børn.

Esben Fonnesbek er en 32-årig ung mand. Han har gået til brydning i brydeklubben Thrott i Åbyhøj siden han var 8 år. Som 21-årig vandt han et danmarksmesterskab i brydning og har været hjælpetræner i klubben i mange år.

Han har et fuldtidsjob hos et værktøjsfirma og har forrygende travlt på arbejdet. Alligevel kan han ikke lade være med at engagere sig i unges fritidsliv. Det gør han igennem sit frivillige arbejde hos brydeklubben Thrott i Åbyhøj.

Brydning på Tovshøjskolen
”Vi har startet et hold med brydning på Tovshøjskolen, hvor der kommer 15-20 drenge og piger,” fortæller Esben. Formålet er, at udvikle nogle dygtige brydere, som kan starte til brydning i den rigtige brydeklub i Åbyhøj. Ifølge Esben har børnene på Tovshøjskolen en unik gennemslagskraft, som kan bruges på den gode måde igennem brydning.

”Brydning er en mild kampsport. Man må ikke slå og sparke, og det handler om at lægge modstanderen ned på ryggen. Man udvikler sin teknik, balance, hurtighed og meget mere. Og jeg tror på, at nogle af de bedste brydere findes på Tovshøjskolen, fordi energien er her, og den kan mærkes,” udtrykker Esben med begejstring i stemmen.

Gratis prøvetræning 1 måned
Brydeklubben Thrott som Esben hører til, er den eneste brydeklub i Aarhus. Den ligger ved Åby Skolen i Åby Hallen. Foreningen har 100 stolte år bag sig og flere skabe fyldt med pokaler. Klubben har igennem årene haft adskillige jyske, danske og nordiske mestre. Thrott har også opfostret dygtige brydere, som deltaget i VM og De Olympiske Lege.


De dygtige brydere hos Thrott har vundet adskillige pokaler og medaljer gennem årene. Disse er kun en del af dem.

Esben brænder for at se flere unge fra Gellerup og Toveshøj i brydeklubben Thrott. Han mener der er en stærk ånd og et fedt fællesskab som vil gavne de unge rigtig meget. Det koster ca. 400-500 kr. pr. halve år at gå til brydning. Men man kan starte med at prøve det gratis en hel måned. “Man kan bare møde op i shorts, en t-shirt og indendørs sko, hvis man har nogle,” fortæller Esben.

Normalt foregår det to gange om ugen. ”Brydning er en fed måde at bruge sine kræfter på. Og hvis man engagerer sig, kan man komme med på en masse fantastiske stævner i udlandet, hvor man møder andre unge,” fortæller Esben.

”Brydning er ikke ligesom fodbold, hvor nogle er meget dygtigere end andre. Her starter alle fra bunden med at lære, hvordan man gør. Så man føler sig på niveau med de andre og der bliver sat nogle rammer for at det foregår på en ordentig og lovlig måde. Der er disciplin i klubben og nultolerance over for dem, som bruger teknikkerne i for eksempel skolegården,” runder Esben af med at sige.

Kunne du tænke dig at se, hvad brydning er, og hvordan det foregår? Tjek Throtts Facebookside eller hjemmeside for mere info. Du kan også kontakte hjælpetræner Esben Fonnesbek på tlf.: 40135998 eller e-mail: esbenfonnesbek@gmail.com.

Hvis du får fritidspas tilsendt, kan dine børn gå gratis til brydning. Kontakt boligsocial medarbejder Anett Christiansen for at få hjælp til fritidspas på tlf.: 2389 7416.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.