På grund af coronavirus er skolerne lukket, og børnene skal være hjemme i minimum en uge mere på regeringens opfordring. Du kan måske selv arbejde hjemme, men hvad skal skolebørnene lave, så forældrene kan få fred til at arbejde? Her har man et par gode bud.

Næsten alle folkeskoler har udarbejdet et beredskab, hvor lærerne sidder klar med online opgaver, der bliver lagt ind i den ugentlige plan på Aula. Her kan man hjælpe barnet med at lave et skema, sætte uret til lektioner og ´pauser´, og har du mulighed for det, kan du selv afsætte tid til at hjælpe barnet med spørgsmål i løbet af dagen.

Hvis dit barn ikke har lektier for, eller andet online, kan du selv aktivere børnene. I kan for eksempel øve mere dansk, matematik eller måske engelsk.

Har man adgang til en computer, og internet hjemme, kan man med fordel bruge følgende hjemmesider:

  • supermatematik.dk– matematik for både begyndere og øvede
  • mattip.dk/elev– matematikopgaver til alle trin i grundskolen
  • gratisbørnebøger.dk– hvor danske børnebogsforfattere har lagt deres bøger ud gratis
  • Se Sofaskolen på YouTube
  • Randers Regnskov sender live på deres Facebook side kl. 9 på hverdage og fortæller om dyr/biologi

Til sidst, men ikke mindst, kan man sætte barnet til at tegne, male, spille spil, eller endnu bedre, at se film.

Det er en fejlslutning, at børn ikke kan underholde sig selv. Man kan sætte dem til at tegne og male, enten i tegne- og malebøger eller bare i fri hånd, eller blot sætte dem igang med at spille, men overvej lige at oplyse dem om, at der ikke er fredagsslik, hvis de bliver uvenner og så videre.

En god film der passer til barnets alder, er helt bestemt også et godt alternativ, så man får fred til at fuldføre sit arbejde. Streamingtjenester såsom Netflix, Viaplay, eller Youtube kan bruges til formålet.

God arbejdslyst til jer alle derude. Husk at passe godt på hinanden.

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.