Det er nu over to uger siden at statsminister Mette Fredriksen fik mange arbejdspladser til at lukke ned. Beboerrådgivningen er en af de indsatser med tæt kontakt til beboerne, som er blevet ramt af denne nedlukning, for at mindske risikoen for Coronavirus.

Mit arbejde handler om at hjælpe og give råd og vejledning til de beboere, som viser tillid og vælger at dele deres problemer og bekymringer med mig. Eller har behov for hjælp til noget, som de enten ikke selv kan eller er mindre gode til.

Med andre ord er det dem, der kommer  til mig og ikke omvendt. Men da Corona problematikken blev så alvorlig, at jeg ikke kunne være til rådighed og dermed mistede kontakten til mine familier i Toveshøj, var jeg både bekymret og nysgerrig for at vide, hvordan det gik med dem og hvordan har de håndterede karantænen.

Ringede til de mest udsatte
Jeg var derfor ikke i tvivl om, at jeg skulle tage og ringe til dem, som jeg var allermest bekymret for. Denne gang var det mig, der opsøgte dem, som havde både helbredsmæssige og sociale problemer.

Jeg prøvede at kontakte 5 personer, men der var kun to, der besvarede mit opkald. Det var dejligt at høre deres glæde for min opringning. De ville også gerne vide, om jeg har det godt og om hvornår jeg ville komme tilbage.

En af dem er alenemor. Hun fortalte mig, at dagene går ok. Børnene laver deres lektier, men de keder sig og derfor brokker sig over at være hjemme hele tiden. Så hendes udfordring med pigerne er, at de skal blive hjemme. Hun fortalte mig, at der ikke har været breve fra myndighederne.

Corona-krisen har gavnet nogle ægteskaber
Der har været noget i nyhederne om, at karantæneperioden har skabt mange ægteskabsproblemer. Men den stille periode med karantæne, og det at være hjemme og ikke skulle løbe stærkt har haft en positiv effekt på en af mine familiers ægteskabelige krise.

Inden beboerrådgivningen lukkede, skulle jeg hjælpe dem med skilsmisse og at søge bolig. Det handler om en børnerig familie, som har mange udfordringer med sprog, økonomi, uddannelse, helbred, som åbenbart slider på deres overskud.

De fortalte mig, at det går godt med deres ægteskab og de har det godt med hinanden og jeg skal snart hjælpe dem med at finde en stor fællesbolig. Deres udfordring er dog, at underholde en flok små børn fra morgen til aften hjemme, da de er bange for at tage dem med ud på legepladsen på grund af Coronavirus.

Det viste sig at deres store børn ikke laver lektier overhovedet. Jeg anbefalede dem at kontakte børnenes skolekammerater for at finde ud af, om de får fjernundervisning og dermed lektier for. Sofaskolen.dk blev også anbefalet til forældrene. Sofaskolen tilbyder gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen.

Min tredje beboer kunne jeg slet ikke komme i kontakt med.

De to sidste familier jeg kontaktede, fortalte mig, at det går stille og roligt. Det var jeg glad for at høre. Desuden gav de mig tilladelse til at fortælle om vores telefonsamtale.

Ansøgningsfrist til femilieferie forlænges
Det er uvist, hvor længe beboerrådgivningen vil være lukket på grund af virusepidemien. Vi må vente på næste besked fra myndighederne. Nedlukningen har påvirket ansøgningsfristen for familieferietilbud i Toveshøj. Jeg forlænger derfor ansøgningsfristen.

Selvom beboerrådgivningen er lukket, har beboerne mulighed for at kontakte mig å tlf.: 20 18 54 24.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.