Dansk Flygtningehjælp har starte en oplysningskampagne, som skal sikre, at flygtninge og indvandrere får korrekt og nødvendig information om Covid-19 på 25 sprog. Der er blandt andet blevet oprettet en hjemmeside, en chatfunktion samt en telefonisk hotline til dette formål.

“Danmark står i en alvorlig situation, og de informationer, som vi modtager fra myndighederne om Corona / Covid-19 er afgørende for både vores måde at agere på og vores oplevelse af tryghed. Som organisation oplever vi i DRC Dansk Flygtningehjælp lige nu en meget stor usikkerhed i flygtninge- og migrantmiljøet i Danmark i forhold til at forstå de budskaber, der løbende kommer fra de danske myndigheder.

Mange borgere i vores målgruppe forstår ikke informationerne på grund af sproglige barrierer, og mange har også helt forståeligt en række spørgsmål og bekymringer, de gerne vil have svar på og rådgivning omkring,” skriver Mette Blauenfeldt, fungerende chef for Integrationsnet,  i et notat.

Derfor har man oprettet en telefonisk hotline, der kan rådgive og besvare spørgsmål om Covid-19 på 25 sprog. Herudover har Dansk Flygtningehjælp  oprettet en hjemmeside med myndighedernes vigtigste anbefalinger og centrale meddelelser oversat til udvalgte sprog, samt en chatfunktion, som målgruppen kan skrive til og få svar på spørgsmål – på deres eget sprog.

Hjemmesiden findes på www.coronadenmark.dk. Den vil være i funktion fra mandag den 6. april klokken 14.

Mere info vil løbende blive lagt ud på Gellerup.nu, efterhånden som flere materialer bliver udarbejdet af Dansk Flygtningehjælp.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.