Selvom vi er kede af at vi ikke kunne hylde Gellerupområdets rige kulturliv i fællesskab, skal det ikke slå os helt ud. Derfor har vi i al hast stablet en online version af GAF-festen på benene første påskedag, hvor vi livestreamer musik og kunst direkte ud i stuerne.

I kølvandet på coronavirussens udbrud er kulturarrangementer på stribe blevet aflyst. Det er også gået ud over Gellerup Art Factory’s store årlige kulturfest som skulle være løbet af stablen den 28. marts, men blev fældet af myndighedernes forbud mod forsamlinger. 

Program:

Programmet starter kl. 14 hvor billedkunstner David Ramirez vil lave en underholdende performance. Han har lovet at det bliver sjovt for alle – også børn. David har en lang historie i Gellerup, hvor han har arbejdet med mange forskellige kunstprojekter med andre professionelle kunstnere, men også områdets børn.

Kl. 16 vil Luna Ersahin fra bandet AySay spille en akustisk koncert med sang, saz og pandeiro. Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far fra Tyrkiet, hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Fortællingen taler ind i skæbner delt af tusindvis af mennesker i dag, og Luna og AySay har fokus på gennem musikken at skabe nye, fælles fortællinger.

Kl. 19 spiller den herboende syriske komponist og oudspiller Maher Mahmoud en improviseret koncert. Han er uddannet fra The Higher Institute of Music i Damaskus i 2010 og kom til Danmark i 2013. I 2019 dimitterede han fra Det Jyske Musikkonservatorium. Han har spillet i mange forskellige konstellationer, blandt andre har han spillet med Damon Albarn, Brian Eno, Berlin Chamber Orchestra, Dunia Ensemble, Dicte, Blood-Sweat-Drum & Bass big band og sit eget projekt The Syrian Expat Ensemble.

Kulturelt kram direkte ud i stuerne

Med festen vil vi gerne give vores lille bidrag til at gøre livet under coronakrisen lidt sjovere. Vi håber at (vente)tiden hjemme i stuerne bliver forsødet en smule af de dygtige kunstneres optræden. Vi vil også gerne støtte og gøre opmærksom på kunstnerne som også er hårdt ramt af konsekvenserne af coronaen.

Praktisk:

Programmet starter kl. 14, og derefter der er koncerter kl. 16 og igen kl. 19.  Hele programmet vil blive streamet live både på GAF’s Facebook-side og Gellerup.nu’s Facebook-side.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet – det er jo coronatider!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.