Lige nu står vi desværre i en situation som vi aldrig havde set ville komme i vores lille fredelige Danmark, hvor vi er så langt fra krig, jordskælv og andre natur-  eller menneskeskabte katastrofer. Corona har taget hele Verden og Danmark er lukket ned. Yggdrasil – Det boligsociale hus er lukket og jeg kan kun hjælpe jer dejlige beboere over telefonen, men det har vi også gjort rigtig godt og I fortsætter bare med at ringe på 61282150.

Jeg glæder mig så meget til jeg igen kan møde jer og alle mine kolleger fysisk. At vi igen kan mærke det sprudlende liv i vores skønne hus. Et liv skabt og udviklet af jer beboere og os i et smukt fællesskab.

Jeg har gennem de sidste to uger talt med rigtig mange af jer, og jeg må sige, at I er bare så seje og positive i denne svære situation. De fleste af jer får den nye hverdag til at fungere sammen med jeres børn. Det er bare så flot af jer, og jeg er fuld af beundring.

50 familier har søgt ferie
Lige nu er det jeg bruger mest tid på beboerrådgivningens mulighed for at tilbyde familier i Gellerup et sommerhusophold. Beboerrådgivningen har i mange år været en del af den landsdækkende forening Familieferie. Vi søger hvert år penge fra Arbejdsmarkedets Feriefond, som betyder, at en række familier kan være heldige af få et sommerhusophold, hvor ophold og transport er betalt. Desværre er der ikke penge nok til, at alle jer der søger kan komme med. I år har jeg penge til omkring 19 familier, men næsten 50 familier har søgt.

For mig som beboerrådgiver er det så stort at have mulighed for at kunne glæde børn og voksne med at bryde det noget ensformige liv, hvor det kan være svært at mærke forskel på hverdag og ferie, som familier uden ret mange penge er tvunget til at leve. Kammeraterne i skolen kommer tilbage fra ferien og fortæller om ferieoplevelser, men har man ikke råd, kan det være trist og føles skamfuldt intet at have at fortælle.

Fra ansøgningsfristen begynder i februar fyldes mit kontor med forventningsfulde børn og forældre. Alle håber så meget det lykkes dem at få en plads. Der snakkes i familierne om hvor de skal hen hvis de er heldige. Der drømmes og håbet er så stort. Ulykkelige bliver de der får et nej. Dette års håb brast og det gør så ondt at skulle erkende.

Men stor er glæden for de heldige. Det varmer virkelig at se børnene med glade forventningsfulde øjne og stemmer, og forældrene er så lykkelige for at de trods fattigdom kan give deres børn og dem selv en sommerferie.

Glæden ved at blive en oplevelse rigere
Nogle børn, med en alvorligt traumatiseret mor, fortalte meget glade:  ”Det er første gang vi ser vores mor smile og have lyst til at hygge sig sammen med os.” Flere børn kommer med lignende udtalelser.

Pludselig ser jeg liv og glæde i forældres øje når de fortæller om ferien og om deres egen og børnenes glæde. Noget der desværre er meget sjældent for nogle forældre, der kan være tynget af fortiden og udfordret af en nutid med invaliderende økonomiske, sproglige, fysiske og psykiske  problemer.

Børnene i en familie fortalte, hvor svært det var, at skulle forlade feriestedet. Tiden var knap da de skulle afsted, der skulle jo siges ordentligt farvel til norske, tyske og danske venskaber der var kommet i stand på ferien. Samme familie, som har boet i Gellerup i 15 år, fortalte at da de kom kørende hjem til Gellerup, var det svært at kende området, de havde jo været så længe væk – en uge – og oplevet så meget.

Der er ingen tvivl om at Arbejdsmarkedets Feriefond er en helt fantastisk mulighed for familier, der ikke har penge til selv at betale en ferie. Ferien huskes og giver glæde i familien lang tid efter den er afholdt.

For jer der desværre ikke er heldige, vil der være forskellige muligheder for både jer og jeres børn i Gellerup, som I kan benytte jer af i ferien. Blandt andet har May og Sabrina fra Yggdrasil skønne naturoplevelser. Man kan følge dem her: Fælleshaven i Gellerup/ Toveshøj

Jeg savner jer og glæder mig til vi igen ses.

Kærlig hilsen
Abelone, beboerrådgiver i Gellerup

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.