Byggeriet af det nye Sports- og Kulturcampus i Gellerup er nu i gang, og her bliver der et tæt samarbejde mellem entreprenør MT Højgaard og Det boligsociale hus om job og lærepladser i byggeriet.

Det er entreprenørvirksomheden MT Højgaard, som lige nu er i gang med at køre de store maskiner frem og etablere byggeplads for det kommende Sports- og Kulturcampus, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening står bag. Når byggeriet står færdigt i slutningen af 2021 skal det huse bibliotek, samlingshus og bevægelseshus. Blandt andet fodboldklubben ACFC, Cirkus Tværs og en kommende FGU-uddannelse får til huse i de nye lokaler sammen med biblioteket.

”Sports- og Kulturcampus bliver et samlingssted for området, når det står færdigt. Vi er glade for at vi allerede i byggefasen kan medvirke til, at der bliver skabt ejerskab for projektet via job og uddannelse”, siger Louise Enevoldsen fra Det boligsociale hus.

Helle Hjortlund Svendsen er virksomhedskonsulent i Jobcenter Aarhus og arbejder til dagligt i Gellerup. Hun skal hjælpe med at finde unge, som kan passe ind på byggepladsen.

”Vi kommer til at have en meget tæt dialog med entreprenør og underleverandører om mulighederne på byggepladsen. Hvor der mangler folk og hvordan vi bedst kan hjælpe” siger hun. ”Min kollega og jeg kommer til at være meget tæt på, så vi kan støtte både virksomheder og unge” fortæller Helle Hjortlund Svendsen.

Læreplads og job til beboere
Sammen med Kim Thomsen, som flere unge fra området kender bedst i arbejdstøj, bliver Helle Hjortlund den primære kontaktperson for byggeriet.

”Det er ingen hemmelighed, at det er hårdt at arbejde på en byggeplads. Man skal kunne tage fra og man skal stå tidligt op. Det vigtigste er dog, at man har viljen – har man det, så synes jeg man skal komme forbi og tage en snak med os om mulighederne, siger Kim Thomsen, der også i byggeriet af Sports- og Kulturcampus jævnligt vil være at finde i arbejdstøj på byggepladsen for at kunne støtte bedst op om virksomheder og unge.

”Generelt kommer vi til at være på udkig efter både unge og voksne, som søger job eller læreplads indenfor byggeri”, siger Helle Hjortlund Svendsen. ”Har man gennemført dele af en erhvervsuddannelse, men har afbrudt, er man også meget velkommen til at kontakte os”, slutter hun.

Måske har du allerede spottet nogle unge, som arbejder på byggepladsen? Det er teamet fra Sjak og Byg som sammen med Kim Thomsen er hyret af MTHøjgaard til at hjælpe med opsætning af byggehegn og klargøring af pladsen.

Kontakt:
Helle Hjortlund Svendsen, tlf. 41 85 60 69
Kim Thomsen, tlf. 41 85 73 05

Det boligsociale hus, Dortesvej 35A, 8220 Brabrand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.