Fædre-fællesskabet baba i Gellerup er sammen med baba-projekter i resten af landet indstillet til Fællesskabsprisen. Formålet med baba er at styrke fædres deltagelse i børnenes liv og skabe sammenhængskraft på tværs i lokalområdet.

Fælleshaven midt i Gellerups nye bypark er under corona-nedlukningen blevet et fast mødested for gruppen af baba-frivillige i lokalområdet. Her har de fundet nye måder at fastholde og styrke fællesskabet på, mens corona har lukket de sædvanlige aktiviteter ned.

Hver onsdag mødes fædrene i fælleshaven, hvor de nu har fået et baba-bed. Her dyrker de grøntsager til en god middag, de håber snart at kunne holde sammen.

Omkring 20 fædre er nu en del af baba-fællesskabet i Gellerup. Halvdelen afsluttede tidligere på året læringsforløbet på 17 moduler, mens den anden halvdel af fædrene lige er begyndt på det andet baba-forløb.

Formålet med baba-fællesskabet er at styrke fædres deltagelse i børnenes liv, skabe sammenhængskraft på tværs og forbedre samarbejdet mellem fædre og bl.a. børneinstitutioner, skoler og socialforvaltning.

Chadi Ali Kayed er en af de fædre, som i løbet af de sidste par måneder har brugt en del tid sammen med de øvrige fædre i fælleshaven.

”Når vi på den måde mødes på tværs af kulturer, tror jeg, vi er med til at styrke fællesskabet. Vi mødes inde og ude – lige nu i en have – og bruger i det hele taget meget tid sammen. Jeg tror, vi alle bliver stærkere af både at lære fra os og lære nyt selv,” siger han.

Netop fællesskabet har betydet, at baba-projektet netop er blevet indstillet til Fællesskabsprisen, en pris indstiftet af statsminister Mette Frederiksen sammen med flere fagforbund.

Familiemedarbejder Nanna Kold, Det boligsociale hus Yggdrasil, mener, at netop fællesskabet er det helt afgørende for, at baba er blevet en succes:

”Når man skal have frivillige  til at møde op til et læringsforløb over 17 moduler, så skal det være sjovt og lærerigt for at blive ved med at dukke op og bruge deres fritid på det. Vi passer på hinanden, og der udvikles et stadig stærkere fællesskab,” siger hun.

Fællesskabsprisen ”hylder hverdagens mange oversete helte, som gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet” og uddeles i år for syvende gang. I 2018 blev prisen uddelt til Vaskeriet på Louisevej.

Hvis du synes du, at baba fortjener at vinde publikumsprisen, kan du via dette link hjælpe til ved at give et ‘like’ eller dele indstillingen med dine venner på Facebook. Vinderne bliver offentliggjort til prisfesten i august 2020.

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.