En sammenslutning af lokale foreninger i Gellerup vil efter den dramatiske weekend med uroligheder i gaderne nu tage en række initiativer for at undgå, at det gentager sig. Blandt andet vil foreningerne arrangere et stormøde med invitation til bl.a. politiet og Aarhus Kommune.

”De lokale foreninger beder alle om at bevare selvkontrollen og ikke lade sig blive trukket med af disse provokationer, som vi udsættes for. Det er for at undgå spændinger i området og for at bevare borgernes sikkerhed,” skriver Simon El-Zeinab på vegne af foreningerne i en pressemeddelelse.

Han er koordinator i Gellerups civilsamfunds-beredskab og beskriver en række initiativer, foreningerne nu vil tage for at undgå konfrontationerne i forbindelse med Rasmus Paludans besøg.

Der bliver blandt andet oprettet en Facebook-side, hvor der opfordres til at afvise racisme og bekræfte princippet om sameksistens.

Desuden skal der afholdes et stormøde med invitation til politiet, kommunen og civilsamfunds-organisationer, der er afvisende over for racismen, sammen med de lokale foreninger i Gellerup-området.

Endelig vil foreningerne sammen forsøge at få Rasmus Paludans besøg i lokalområdet stoppet:

”Vi er alle irriterede over disse besøg, der provokerer muslimernes følelser. Vi accepterer ikke Paludans besøg, og vi opfordrer alle ansvarlige til at håndhæve samt bruge de love, der kriminaliserer disse besøg,” skriver de.

”Vi er en del af dette land, og dermed er det også vores ansvar at overholde loven og ikke sabotere området og forstyrre de fredelige borgere, de syge, de ældre og andre.”

Brev til byrådet og borgmesteren
De politiske partier inviteres til at ”drøfte disse provokerende besøg, da partierne også har et ansvar for at vedtage eller håndhæve love, der øger befolkningens sikkerhed, fred og sameksistens, samt at sætte stop for hån mod de forskellige trosretninger”, skriver foreningerne.

Der vil også blive sendt en skrivelse til byrådet og borgmesteren, hvori foreningerne forklarer, hvorfor de er imod besøgene.

Endelig vil de invitere de unge til dialog for at høre deres krav og indlede et samarbejde med dem, ”for at nå frem til en løsning, hvor de kan håndtere disse provokerende besøg og dermed sikre fred og sikkerhed i Gellerup-området”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.