Bag glasruden i handelsgaden i City Vest kan de forbipasserende se en helt ny butik blive til på rekordtid. I løbet af få dage bliver Den syriske Skrædders nye domicil indrettet af iværksætter-kollegerne i Square One, så alt er klar til åbning fredag morgen. Det er samtidig en rigtig succes-historie for iværksætterhuset i Gellerup.

”Du kan godt li´ det? Jeg har været så bekymret for, at du ville tænke: Hvad er det her for noget?”

Man kan aflæse lettelsen i Yvonne Buers ansigt. Som arkitekt og designer har hun planlagt og produceret indretningen af Mohammad Eissas nye skrædder-butik i City Vest. Det hele er opbygget i kvadratiske elementer af træ, syet sammen med tråd – som en reference til skrædderen, som skal bo der.

”Den grundlæggende idé er overordnet set inspireret af Square One – altså kvadraterne. De kan jo alt muligt. De kan danne hylder, tøjstativ eller væg. Man kan fylde et kvadrat ud på mange måder. Det er meget fleksibelt, og det er en arkitektur, jeg godt kan li´. At man hele tiden kan ændre sektionerne. Og det peger jo også over på det at være en start-up. Så har man også brug for at være meget fleksibel.”

”Der bliver masser af kvadrater, og så bliver det Mohammad. Tilsammen bliver det – ja, forhåbentlig en interessant helhed”, siger Yvonne Buer, der som leder af Square One har påtaget sig at hjælpe Den syriske Skrædder videre ud i verden efter to et halvt år i iværksætterfællesskabet på Karen Blixens Boulevard.

Hun har også stået for konceptet, der overbeviste City Vest om, at indkøbscentret skulle satse på en helt ny type butik.

”Detailbranchen er udfordret af online-shopping, og samtidig søger vi alle sammen i stigende grad oplevelser. Så shopping-centrene bliver nødt til at gentænke sig selv i forhold til hele den del. Her er et bud på, hvordan man kan gøre det. Vi iscenesætter jo hans symaskiner midt i butikken. Det er ikke noget, vi gemmer væk, men skal være en del af interiøret. Og der er kaffe, the og kiks, som Mohammad altid har budt på. Det skal han bare gøre mere af. Det er en del af oplevelsen at blive budt velkommen.”

Tre års udvikling i Square One
At den syriske Skrædder nu flytter ud af Square One er i virkeligheden en succeshistorie.  Mohammad Eissa  har formået at opbygge en kundekreds og er klar til at udvide og ansætte folk. Og det er der ikke plads til, hvor han er nu, forklarer Yvonne Buer. Og så kommer kan tættere på sine kunder i City Vest.

Yvonne Buer ser virksomhedernes tid i huset på Karen Blixens Boulevard som en treårs-trappe. Her kan de udvikle sig med lav husleje og hjælp til blandt andet sociale medier og markedsføring. Det er målet, at man efter tre år kan klare sig på markedsvilkår.

Også arkitekterne i virksomheden Nordpil er godt på vej, mens andre virksomheder har brug for lidt mere udviklingstid, mener Yvonne Buer:

”Det ser ud til, at de mest kreative fag ofte er dem, der har brug for mest tid. Måske har det noget at gøre med, at markedet for mange af dem er tæt allerede. De skal selv udvikle en niche. Som skrædder kan man hurtigere skalere. Der har tydeligvis manglet en skrædder, og derfor kan hans virksomhed forhåbentlig vokse endnu mere i City Vest.”

Den syriske Skrædder åbner i City Vest fredag d. 12. juni kl. 16.00 og inviterer alle til reception samme dag kl. 16-19.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.