Bydelsmødrene i Gellerup har besluttet at gå rundt i lokalområdet for at tale med forældrene om at holde de unge væk fra uroligheder og ballade. I lørdags besøgte bydelsmødrene familier i Skovgårdsparken, tirsdag vil de ringe på dørene i Gellerupparken, og torsdag får opgangene i Toveshøj besøg.

Erfaringerne fra besøget i Skovgårdsparken var meget positive, fortæller Ilham Mohamed fra bydelsmødrene i Gellerup:

”Det gik virkelig godt. Alle dem, vi talte med, støttede vores arbejde, og var enige i, at vi som forældre har ansvaret for at sikre, at vores børn holder sig væk fra uro og ballade”, siger hun.

Bydelsmødrene har tidligere været på rundtur i opgangene op til folketings- og kommunalvalg med opfordring til at stemme. Og efter uroligheder i gaderne, afbrænding af biler og stenkast mod politiet var det igen tid til at gøre en aktiv indsats.

Forældrenes ansvar
På et fælles møde i sidste uge besluttede bydelsmødrene at opsøge så mange familier, de kan nå, for at informere om konsekvenserne af at de unge laver ballade:

Brabrand Boligforening har meddelt, at familier med kriminelle unge kan blive smidt ud af deres lejlighed. Og de unge risikerer at skade deres fremtidsmuligheder.

”Det er jo vores ansvar som forældre at passe på vores børn. Vi vil alle sammen gerne have, at vores børn kan vokse op i velfungerende område, og alle er trætte af larm og afbrændinger om aftenen. Det var virkelig dejligt at opleve, at der er massiv en opbakning til, at det skal være slut,” siger hun.

Iklædt de velkendte lyserøde veste mødte nogle af bydelsmødrene familier på legepladserne, mens andre ringede på i opgangene. Her fik de opbakning fra alle forældre, som lovede at tage en snak med deres unge.

”Vi skal sørge for, at de ikke ødelægger deres egen fremtid ved at lave kriminalitet. Og samtidig har vi en interesse i at få en blandet bydel, hvor ressourcestærke familier også har lyst til at bo. Gellerup og Toveshøj skal ikke være et lukket område, men en integreret del af Aarhus,” siger hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.