Informationscentret E&P Huset i Gellerup inviterer på fredag d. 26. juni til den første af en række koncerter og andre events. Den første koncert bliver med gruppen Faratuben, der har rødder i både Danmark og Mali.

De røde containere, der tilsammen udgør en hel lille landsby, er blevet flyttet cirka 100 meter mod syd, så de ikke står i vejen for byggeriet af Sports- og Kulturcampus ved Karen Blixens Boulevard.

Nu er E&P Huset placeret på pladsen foran Nordgårdhallen med udsigt op ad Gellerups boulevard. Og husets to værter, Sophie Rasmussen og Chadi Ali Kayed, står klar med frisklavet kaffe og altid opdateret information om udviklingen i Gellerup-området.

Sophie Rasmussen er nyansat daglig leder af E&P Huset og glæder sig til at komme i gang. Ud over kaffen og udstillinger om Helhedsplanen vil der blive mange forskellige aktiviteter i og omkring container-landsbyen.

Afrikanske rytmer på terrassen
Blandt andet bliver byvandringerne nu genoptaget, som regel med Chadi Ali Kayed som guide. I løbet af to timer fører han alle interesserede en tur rundt i Gellerup-området og fortæller om blandt andet Aarhus-Kollegiet, Blixens, det kommende Sports- og Kulturcampus og alt det andet nye, der skyder op i området.

Men ikke nok med det. Du kan også forvente flere aktiviteter i E&P Huset og området omkring huset. Der vil blandt andet blive foredrag, koncerter, udstillinger og forskellige familieaktiviteter, lover Sophie Rasmussen.

På fredag d. 26. juni kl. 19.00 kan du få den første smagsprøve på, hvad E&P Huset kan byde på: En koncert med Faratuben, et band med musikere fra både Danmark og Mali, som spiller musik især med rødder i den afrikanske musiktradition.

Det syv mand store orkester spiller udendørs på terrassen. Der bliver gratis adgang, men på grund af coronaen er der kun plads til 25 personer. Derfor skal man tilmelde sig, enten via Facebook eller på mail til rkaso@aarhus.dk. Koncerten kan også høres via Facebook.

Aktivitetsprogram klar til august
Navnet E&P Huset stammer fra entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen, der i sin tid sponserede det kreative container-byggeri. Stedet skal være informationscenter og vejviser for både Gellerups beboere og besøgende udefra. Her kan man få et overblik over de fysiske forandringer af området og høre om de aktuelle udviklingsplaner.

”Vi vil blandt andet gerne tiltrække folk fra det øvrige Brabrand og resten af Aarhus, som måske kun har hørt om Gellerup i medierne, men har lyst til selv at opleve området”, siger hun.

Her er bydelsvandringerne vigtige for E&P Huset. Sophie Rasmussen vil gerne udvikle nye tilbud, der bliver mere målrettede til for eksempel gymnasieklasser, studerende og familier.

Sophie Rasmussen har i 15 år boet i den irske by Belfast, hvor hun blandt andet har  arrangeret festivaller og andre kulturaktiviteter. Hun håber, at E&P Huset også kan blive omdrejningspunkt for mange arrangementer – meget gerne i samarbejde med organisationer lokalt eller i resten af Aarhus.

”Det kræver ikke noget stort set-up. Vores terrasse er meget velegnet til intimkoncerter, og vi kan også lave mange forskellige aktiviteter indendørs. Desuden vil vi udvikle de udendørs arealer, så de blandt andet kan bruges til markedsplads, festival eller familie-aktiviteter som mad over bål.”

Omgivelserne kommer igen i brug i løbet af juli, hvor E&P Huset vil invitere til en familiedag med mad over bål og små workshops og andre aktiviteter.

E&P Huset udgiver til august et efterårs- og vinterprogram med mange forskellige kulturelle tilbud. Der vil være officiel åbning af huset d. 18. september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.