Den røde løber var rullet ud, og der stod kolde drinks klar. Gellerup og Toveshøj fejrede onsdag aften de mange unge, som netop er blevet studenter eller har færdiggjort en anden ungdomsuddannelse.

Mens politikerne i Aarhus Byråd gjorde sig klar til at diskutere udviklingen i kommunens udsatte boligområder, nåede kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) at køre til Gellerup for at holde tale ved onsdag aftens dimissionsfest, hvor lokalområdets unge med huer på blev fejret.

”Vi har byrådsmøde i aften, og der skal meget til, for at jeg vil gå fra sådan et møde. Men det her er sådan en anledning”, indledte Rabih Azad-Ahmad, som selv har boet i Gellerupparken.

”I aften skal vi behandle et forslag om kommunens udsatte bydele, og en af de ting, jeg kommer til at snakke om, er at stadig flere tager en  ungdomsuddannelse i de udsatte bydele. Det er jer, der er med til at sikre den positive udvikling”.

Rabih Azad-Ahmad så ud over de mange hvide huer og sagde til de unge, at de er i gang med at skabe resultater, som både de selv, deres familier og hele samfundet kommer til at få glæde af i fremtiden. Han opfordrede de unge til at gå rundt med huen i rigtig lang tid:

”Hele lokalområdet har grund til at være stolte af jer, og I er også store rollemodeller for børn og unge her i området. Jeres yngre søskende og naboer kan blive inspireret af jeres præstation: De tænker, at når det kan lade sig gøre for jer, kan det også lade sig gøre for mig.”

Standup-comedy på programmet
På opfordring af de unge var der skruet lidt ned for antallet af hyldesttaler i programmer. Til gengæld var der blevet plads til underholdning af standup-komikeren Ghaith Kashkul, som fik de unge med starten:

”Det her er standup comedy, og jeg skal lige forklare reglerne til jer allesammen. Hver gang man ser eller hører noget sjovt, skal man grine og klappe. Og hvis der er én der griner og klapper, skal resten også gå amok. Vi skal hygge os!”

De regler var til at forstå, og det blev netop sådan en aften – med tid til også at hyggesnakke, spise grillmad og tage masser af selfies.

På grund af coronaen var antallet af deltagere begrænset til 50, så derfor fortsætter festen torsdag aften, hvor endnu flere unge fra Gellerup og Toveshøj kan glæde sig til at blive behandlet som VIP´s for en aften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.