I hele denne uge summer det af aktivitet på og omkring fodboldbanen midt i Gellerup. Hver dag fra kl. 9-14 er 100 børn og unge og en lang række frivillige engageret i Dansk Boldspil-Unions fodboldskole.

Det er 10. gang, fodboldskolen afvikles i samarbejde med DBU, og det er værd at fejre, mener formand for fodboldklubben ACFC, Afif Abdallah.  Gellerup har i mange år forinden haft sin egen fodboldskole, men som en del af samarbejdet med DBU får deltagerne en særlig fodbolddragt, og det har stor betydning, siger han.

”Med DBU-tøjet på oplever de unge at være en del af noget større end Gellerup. De bliver en del af et stort fællesskab! Vores unge kan så på en helt anden måde være med i samtalen med deres klassekammerater, når de kan komme i skole i en DBU-trøje. De kan med stolthed sige, ”jeg har også været deltager”.

Håber de unge vil holde med Danmark
Det er ikke tilfældigt, at Afif Abdallah flere gange nævner Dansk Boldspil Unions motto ”En del af noget større”. Han ser netop det som den helt centrale opgave for fodboldklubben ACFC i Gellerup:

”Det er vigtigt, at alle her i området har den grundholdning, at vi i Gellerup er en del af det danske samfund. Når DBU skriver ”En del af noget større”, så er det præcis det, vi også gerne vil.”

Afif Abdallah nævner endnu en vigtig grund til, at de rød-hvide spilledragter er så velkomne i Gellerup. Han forklarer, at unge med mellemøstlig baggrund ofte holder med enten Tyskland, Brasilien, Italien. Men han ønsker sig, at de unge fra Gellerup – som en del af et stærkere tilhørsforhold til Danmark – også vil holde med de rød-hvide, når Danmark spiller landskamp.

Han benytter lejligheden til at takke DBU, og Danmarks Idræts-Forbund for den økonomiske støtte, der gør det muligt for familierne at sende deres børn i fodboldskole for et mindre beløb.

Mange forældre oplever fællesskabet
Afif Abdallah glæder sig i år særligt over, at flere og flere forældre møder op til fodboldskolen sammen med deres børn og oplever fællesskabet omkring arrangementet. Det er netop en del af fodboldskolens formål, at børn og voksne får oplevelsen af at være en del af lokalsamfundet.

”Vi forsøger at skabe en god og imødekommende stemning. Vi har sat et bord med kaffe frem, og nogle af de frivillige har den særlige opgave at tage godt imod forældrene og svare, hvis de har spørgsmål.”

Endnu en ting får Afif Abdallah til at glæde sig ekstra meget over starten på årets fodboldskole: Tidligere deltog næsten kun drenge, men i år er 42 ud af 100 deltagere piger.

”For et par år siden gjorde vi en særlig indsats for at få pigerne med, og da lykkedes det at få en lige fordeling af drenge og piger. Men nu kommer pigerne bare, uden at vi gør noget særligt for det. Det er stort i et område som Gellerup, hvor nogle forældre mener, at fodbold er for hård en sport for piger.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.